Hírek / Közélet

Nem mondunk le róluk!

2018. december 28. 10:21 Közélet | Szerző: FazekasGabor

Szórványmagyarsági gyermekotthont támogatnak a makói polgármesteri hivatal dolgozói.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetest szerencsére már senkinek sem kell bemutatni…Neki és munkatársainak köszönhetően több mint 2500 magyar gyermek nevelkedik 25 határon túli gyermekotthonban, köztük Petrozsényben is.

A Zsíl völgyében, gyönyörű környezetben fekvő egykor magyar többségű bányászvárosokban még most is több tízezer magyar ajkú nemzettestvérünk él. A megszűnt bányák és munkahelyek miatt sok család küzd napi megélhetési gondokkal. Böjte Csaba és munkatársai A Jézus Szíve Gyermekotthonban gyűjtik össze az árva, kallódó, nevelésben nem részesülő, melegségre, otthonra és magyar szóra vágyó gyerekeket, jelenleg több mint 200-at.

A makói polgármesteri hivatal és a Hagymatikum fürdő munkatársaiból álló baráti társaság rendszeresen járja a Kárpát-medence szórvány magyarságának településeit. Ez év decemberében felhívással fordultak a hivatal dogozóihoz: ruha, tartós élelmiszer, játék, könyv adományt kértek, ehhez csatlakozott a Hagymatikum gyógyfürdő is.

A polgármesteri hivatal kisbuszával kiszállított felajánlásokat a Hunyad megyei gyermekotthon lakói december 27-én a délutáni órákban fogják megkapni.

Bízunk abban, hogy az ajándékok: játékok, könyvek, ruhák nagy örömet fognak okozni a gyerekeknek, erősítik magyarságtudatukat, a nemzeti összetartozás érzését.
 


next 5

A mi világunk

Hírek