Hírek / Sport

Németh András góllal debütált, fordulatos meccsen ikszelt a magyar válogatott Luxemburggal

2022. november 18. 06:30 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

A magyar válogatott hamar hátrányba került, ám – többek között az első felnőttválogatott meccsén szereplő Németh András góljának köszönhetően – fordított, azonban így sem tudta legyőzni Luxemburgot a két csapat felkészülési mérkőzésén.
 
válogatott felkészülési mérkőzés
Luxemburg–Magyarország 2–2 (1–1)
Luxembourg, Stade de Luxembourg, 3571 néző
 
V: J. Jardot (belga)
 
Gólszerző: Rodrigues (7.), Curci (77.), ill. Szalai (25.), Németh A. (67.)
Sárga lap: Barreiro (24.), ill. Dibusz (6.), Nagy Zs. (33.), Styles (85.)
 
Luxemburg: Moris (Schon, a szünetben) – Bohnert, Mahmutovic, Jans, Micha Pinto – Oleisen (Thill, a szünetben), Barreiro – Daniel Sinani, Sanches (Curci, 71.), Dejvid Sinani (Lohei, 59.) – Rodrigues (Rupil, 92.)
Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai – Fiola (Botka, 78.), Nagy Á. (Baráth, 78.), Styles, Nagy Zs. (Kerkez, 57.) – Gazdag (Sallai, 58.), Szoboszlai (Kalmár, 87.) – Ádám M. (Németh A., 57.)
 
Duplameccsel búcsúztatja álomszerű 2022-es évét a magyar labdarúgó-válogatott, ennek első felvonásaként Luxemburg otthonában lépett pályára Marco Rossi csapata. A „minden vég egyben egy új kezdet”-közhely jegyében az évzáró mellett már a márciusi Eb-selejtezőkre is épül a nemzeti csapat, éppen ezért szövetségi kapitányunk nem bonyolította túl a kezdőcsapatot: Szalai Ádám megüresedett helyét és kilences mezszámát a kilencedik válogatott meccsén először kezdő Ádám Martin örökölte meg, a sérült Negót klubtársa, Fiola helyettesítette, a hét potenciális újonc egyaránt a cserepadon várt bevetésre.
 
A lelkesen letámadó hazai csapat az első öt perc elteltével máris sikerrel hiúsította meg a mieink labdakihozatalát: Callum Styles röviden hazatett labdájára Rodrigues csapott le, Dibusz csak felrúgni tudta. A sértett pedig könyörtelenül bevarrta a megítélt büntetőt, 50. válogatott meccsét góllal ünnepelve.
 
A magyar válogatott számára a 20. perc után kezdődött a találkozó érdemi része, előbb Ádám Martin szép lekészítését Gazdag püfölte a kapusba, nem sokkal később viszont már jött is az egyenlítés: Styles remek labdaszerzéssel feledtette korábbi hibáját, a befejezés pedig a belső védőkre maradt – Orbán beadását Szalai Attila látványos mozdulattal, 12 méterről fejelte szépen a jobb alsóba.
 
A magyar válogatott számára a 20. perc után kezdődött a találkozó érdemi része, előbb Ádám Martin szép lekészítését Gazdag püfölte a kapusba, nem sokkal később viszont már jött is az egyenlítés: Styles remek labdaszerzéssel feledtette korábbi hibáját, a befejezés pedig a belső védőkre maradt – Orbán beadását Szalai Attila látványos mozdulattal, 12 méterről fejelte szépen a jobb alsóba.
 
 fordulás után nem sokkal kis híján jött a második Szalai-gól, csúsztatása viszont a kapufát találta el. A magyar válogatott ekkor már egyértelműen beszorította ellenfelét, egyre-másra rugdosta a szögleteket, Marco Rossi pedig a meccsen először avatott újoncot: az 58. percben pályára küldte Németh Andrást – mellette egyébként a sérülése után először válogatott Sallai Rolandot, illetve Kerkez Milost is.
 
A változtatás ennél jobban nem is sikerülhetett volna, nem egészen tíz perc múlva ugyanis épp Kerkez centerezésére épp Németh érkezett, ennél jobban nem is sikerülhetett volna debütálása – a magyar válogatott fordított.
 
Sajnos azonban a hazaiaknál akadt egy jelentkező, aki rálicitált Némethre, Alessio Curci szintén első válogatott meccsén talált be, neki alig hét perc kellett ehhez, újra döntetlen. Sőt, a hajrára fordulva a luxemburgi elsőbálozó akár a vezetést is visszavehette volna csapatának, de ziccerben Dibuszba lőtt.
 
Marco Rossi a hajrában lehetőséget adott Baráth Péternek is, illetve hosszú sérülése után, bő másfél évet követően tért vissza a válogatottba Kalmár Zsolt, a végeredmény azonban nem változott. Mindkét csapat vezetett, egyik sem nyert – a magyar nemzeti csapat vasárnap este, Görögország ellen búcsúztathatja szépen az évet (és Dzsudzsák Balázst is).
 
Forrás és kép: M4Sport


next 5

A mi világunk

Hírek