Hírek / Közélet

Net-Coach ösztöndíjas felnőttképzést indít az NMHH

Január 23. 06:30 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Új felnőttképzési program indul tavasztól a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) együttműködésében.
 
Az NMHH hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az újmédia pedagógia ösztöndíjas programra főleg pedagógusok, pedagógushallgatók, valamint a médiakommunikáció, a szakképzés, a felsőoktatás vagy a pszichológia területén dolgozók jelentkezését várják február 8-ig.
 
A tájékoztatás szerint a képzésben résztvevők tagjává válnak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által kialakított Net-Coach közösségnek, így a fiatalok és a családok digitális médiaértését segítő szakemberekké válhatnak.
 
A felnőttképzés felelőse az Apor Vilmos Katolikus Főiskola, helyszíne pedig a felsőoktatási intézmény váci központja. A képzés költségmentes – szakmai és pénzügyi támogatója az NMHH –, a résztvevők egyszeri 200 ezer forint ösztöndíjban részesülnek.
 
A képzésre 12 napos intenzív tréning részeként kerül sor, ami áprilisban kezdődik, kéthetente pénteken és szombaton. Akik a kurzust elvégzik az online tér kihívásaival és a digitális tudatossággal kapcsolatos tanácsadói, tartalomfejlesztői, konfliktuskezelői gyakorlatot szereznek, mellyel segíthetik a gyermekek és fiatalok, iskolai közösségek, valamint a szülők digitális médiaértését – olvasható a közleményben.
 
A program védnökei Koltay András, az NMHH elnöke és Gloviczki Zoltán, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora. Bővebb információk a képzésről az NMHH honlapján találhatók – áll az összegzésben.
 
Forrás: MTI
Kép: nmhh.hu


next 5

A mi világunk

Hírek