Hírek / Közélet

NMHH: Megújult összetételben tartotta meg első ülését a gyermekvédelmi internet-kerekasztal

2022. június 21. 06:45 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

 
Megújult összetételben tartotta meg első ülését a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Gyermekvédelmi Internet-kerekasztala – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága hétfőn.
 
A 21 tagú, gyermekvédelmi, oktatási és médiapiaci szervezetek, valamint az érintett minisztériumok képviselőiből, továbbá az NMHH gyermekvédelmi szakembereiből álló testület célja a kiskorúak és szüleik médiatudatosságának növelése, emellett annak biztosítása, hogy az online tartalomszolgáltatók betartsák gyermekvédelmi kötelezettségeiket – írták.
 
Hozzátették, a szervezet tanácsadó testületként segíti az NMHH gyermekvédelmi munkáját, és részt vesz a hatóság médiatudatosságot és biztonságos internethasználatot segítő programjainak kidolgozásában. Ezen kívül olyan állásfoglalásokat, ajánlásokat dolgoz ki, amelyek segítik a gyermekbarát internetezést.
 
A tájékoztatás szerint Koltay András, az NMHH elnöke az ülést megnyitó köszöntőjében kiemelte a szakmai együttműködés fontosságát és megköszönte a szakmai szervezeteknek a közös célok érdekében tett eddigi erőfeszítéseit, valamint hangsúlyozta a gyermekvédelmi feladatok fontosságát.
 
Az NMHH Gyermekvédelmi Internet-kerekasztala olyan programokkal kívánja segíteni a szülőket és a gyerekeket, amelyek a tudatos és biztonságos internethasználatot támogatják. A testület tagjainak tudása és tapasztalata előfeltétele annak, hogy ezen programok tervezése és megvalósítása során széleskörűen érvényre jussanak a szakmai és civil szervezetek szempontjai is – áll a közleményben.
 
Forrás: met.hu
Kép: pixabay.com


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner