Hírek / Sport

Norvégia lesz a franciák ellenfele a spanyolországi kézi-vb döntőjében

2021. december 18. 07:00 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

A házigazda spanyol válogatott egy félidőn át tudta tartani az elődöntőben az ellenállhatatlan norvég csapatot, amely 27–21-es győzelmével bejutott a Spanyolországban zajló női kézilabda-világbajnokság vasárnapi döntőjébe, a skandinávok Franciaországgal találkoznak, míg a bronzéremért dán–spanyol meccset rendeznek.
 
Az előző világbajnokságon ezüstérmes hazaiak bő tíz percig tudták tartani magukat, utána a pontosabban játszó skandinávok elléptek 7-3-ra. A spanyolok öt-egyes védekezésre váltottak és cserékkel próbálkoztak, majd kihasználták, hogy a norvégok egyre többet hibáztak, és öt másodperccel az első félidő vége előtt sikerült egyenlíteniük.
 
A második felvonást is jobban kezdte az Európa-bajnoki címvédő, amely a 38. perc után egy 7-2-es sorozattal hat góllal elhúzott. A házigazdák 1:47 percig kettős emberelőnyben játszhattak, de ekkor sem tudtak felzárkózni, mert védekezésben nem tudtak kellően hatékonyak lenni, támadásban pedig nagyon sokat hibáztak.
 
Sikerükkel a norvégok visszavágtak a spanyoloknak, akik a legutóbbi világbajnokság elődöntőjében nagy meglepetésre 28-22-re legyőzték őket.
 
A Győri Audi ETO KC játékosai közül Veronica Kristiansen három, Stine Oftedal egy, Kari Brattset hét góllal járult hozzá a sikerhez, a mezőny legjobbjának pedig a kapus Katrine Lundét választották.
 
Norvégia nyolcadik alkalommal jutott vb-döntőbe, ahol vasárnap délután az olimpiai címvédő Franciaországgal találkozik.
 
Eredmény, elődöntő:
Norvégia-Spanyolország 27-21 (11-11)
 
korábban:
Franciaország-Dánia 23-22 (10-12)
 
a vasárnapi program:
a 3. helyért: Spanyolország-Dánia 14.30
döntő: Norvégia-Franciaország 17.30
 
Forrás és kép: M4Sport


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner