Hírek / Közélet

Oktató- és gyakorlólabort adtak át a hódmezővásárhelyi kórházban

2021. október 13. 16:38 Közélet | Szerző: Megyeri József

Kettőszázötven millió forint kormányzati támogatás segítségével oktató- és gyakorlólabort építettek a hódmezővásárhelyi kórházban.  Az úgynevezett Skill labor szerdai átadásán Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere elmondta, 13 milliárd forintot fordítottak ilyen laborok kialakítására az országban, összesen 16 helyszínen. 

A labor egy korszerű szimulációs eszközökkel felszerelt egység, ahol az orvosok, egészségügyi szakdolgozók és orvostanhallgatók valósághű körülmények között gyakorolhatják a diagnosztikus, terápiás és életmentő beavatkozásokat még azelőtt, hogy azokat éles helyzetekben alkalmaznák. 

„Ahhoz, hogy a magyar betegeket megfelelő színvonalon tudjuk kezelni, messze nem elég csak az infrastruktúra és az intézményrendszer fejlesztése. Olyan emberekre van szükség, akik magas etikával, emberközpontúan és szakmai felkészültséggel fogadják és kezelik a betegeket” – fejtette ki Kásler Miklós.

Minden vidéki magyar embernek joga van ahhoz, hogy megfelelő egészségügyi ellátásban részesüljön – hangsúlyozta Lázár János. A térség országgyűlési képviselője elmondta, ebben nem lehet különbséget tenni egy 300 fős falu és egy nagyváros lakosai között.

A politikus kiemelte, a térségben élők a 90-es évek közepe óta azért küzdöttek, hogy Makón és Hódmezővásárhelyen talpon maradjon az egészségügyi ellátórendszer.

„Mindig a konzervatív, jobboldali, vidékpárti kormányok azok, akik a fejlődés és a talpon maradás lehetőségét biztosították. Ez így volt 1998 és 2002 között, majd később megtapasztaltuk azt is, amikor a vásárhelyi kórházat sóval szerették volna behinteni. Ezt követően, 2010 óta pedig folyamatosan fejlesztést tapasztalhatunk Vásárhelyen és Makón is” – jelentette ki Lázár János. 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner