Hírek / Kultúra

Online Rajzfilmünnep - Kétszáz animációs film ingyen

2020. november 13. 10:00 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Péntektől vasárnapig gyakoratilag minden megnézhető online, amit a magyar animációs műfajban látni érdemes.
 
Idén negyvenéves Magyarország első Oscar-díjas animációs filmje, A légy, ezért a VIII. Országos Rajzfilmünnep a film rendezője, Rófusz Ferenc életműve előtt tiszteleg. Emellett péntektől vasárnapig gyakoratilag minden megnézhető online, amit a magyar animációs műfajban látni érdemes.
 
Az Oscar-díjas Rófusz Ferenc animációi mellett, mint az Egy év Hoppifalván, a Ticket és Az utolsó vacsora, természetesen megjelennek a magyar klasszikusok is. 
 
Nem maradhat el a vízipók-csodapók, a frakk, a macskák réme és a kukori és kotkoda sem az idei, a sorban már a nyolcadik rajzfilmünnepről.
 
Szerepel a kínálatban a Kecskemétfilm három legendás sorozata, a Magyar népmesék, a Mesék Mátyás királyról és a Cigánymesék epizódjai is. Az utóbbi évek legnagyobb kedvencei közül többek között a Bogyó és Babóca, a Kuflik, a Borka és a varázsruha, a Detti és Drót, a Hajótöröttek és a Boxi történetei is elérhetőek. A sorozatok mellett egész estés – új és klasszikus – rajzfilmek is szerepelnek a kínálatban.
 
A Rajzfilmünnepen a kortárs magyar animációs műhelyek és egyetemek hallgatónak munkáiból is látható néhány a MOME és a METU válogatásaiban. Egy másik válogatásban a filmfesztiválok – a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál és a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál – legjobbjaira lehet kattintani. Itt látható a Hortobágyi darumese, a Szupermalac és Űrpatkány és a Kipp-kopp a hóban. Az idei termésből a NASZREDDIN HODZSA meséi, a Mitch-Match és a híres sportolóink gyerekkorát feldolgozó Cserebogarak néhány epizódja is elérhető.
 
És hogy hol lehet mindezt megnézni?
IDE kattintva megnyithatja a weboldalt.


next 5

A mi világunk

Hírek