Hírek / Közélet

Orbán: A baloldal nem tud különbséget tenni a kormány támadása és az ország leminősítése között

Január 21. 08:11 Közélet | Szerző: Megyeri József

Összeurópai jelenség a kormányok koronavírus-járvány elleni védekezésének támadása, a magyar ellenzék csak annyiban különbözik, hogy úgy vitatkozik, hogy közben gyengíti azt. A baloldal nem tud különbséget tenni a kormány támadása és az ország leminősítése között – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az omikron új kihívást jelent, mivel sokkal gyorsabban, mint a korábbi variánsok. A jó hír viszont az, hogy habár gyorsan terjed, nem okoz nagyon komoly tüneteket. Éppen ezért meg kellett változtatni néhány szabályt. Ezek február 15-től lépnek ezek hatályba – közölte Orbán Viktor miniszterelnök, hozzátéve, hogy a védettségi igazolvány is ekkortól minősül oltási igazolvánnyá.

A karanténkötelezettségeket is megváltoztatták, hét napig kell elszigeteltségben maradnia a fertőzöttnek, viszont ha 5 nap múltán negatív tesztet tud bemutatni, akkor szabadulhat az a karanténból.

A kormányfő ismertette, januárban minden csütörtökön 14 és 18 óra között, illetve minden szombaton 10 és 18 óra között előzetes regisztráció nélkül oltakozhatnak a magyarok.

Orbán Viktor szerint a kormány járvány elleni védekezésének támadása nem csak Magyarországon jellemző, ez egy összeurópai jelenség. A magyar baloldal abban különbözik, hogy kamuvideókat készít, és úgy vitatkozik a védekezésről, hogy közben gyengíti azt.

A vírusnak nincs DK-s vagy Momentumos pártkönyve. Tehát nem válogat az áldozatok között.

Vitatkozni kell a védekezésről, ez helyénvaló dolog, de mindezt úgy kell tenni, hogy ne gyengítsük azt – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Kiemelte, az egészségügyi dolgozók elismerést érdemlenek. Hiába mondja az ellenzék, hogy az egészségügy felkészületlen. Ez nem igaz, az ápolók, orvosok emberfeletti munkát végeznek, hogy megvédjék az embereket. A baloldal nem tud különbséget tenni a kormány támadása és az ország leminősítése között.

A miniszterelnök szerint a kínai vakcinákról folyó vitát könnyen lehet zárójelbe tenni, hiszen a WHO engedélyezte, sőt támogatja is a kínaiak által kifejlesztett oltóanyagot. Ennek ellenére kifejtette, hogy miután minden országban van ellentét a védekezésről, több nemzet is elkezdett vakcinákat fejleszteni, és az a céljuk, hogy eladják, értékesítsék azokat.

A védekezési kérdést néha felülírja a gazdasági kérdés. Ezért is támadják a kínai vakcinát – húzta alá.

Orbán Viktor elmondta, a politika egy olyan világ, ami közel van a költészethez. Az irodalomban is az a jó, ha olyat mondunk, ami az emberekben elindít egy gondolatmenetet. Ezért is lett a kormány egyik szlogenje, hogy Magyarország előre megy, nem hátra. Ebben a mondatban benne van az ország elmúlt 20 éve.

A baloldal tönkretette az országot, sok mindent elvettek az emberektől, például a 13 havi nyugdíjat, a tanárok, egészségügyi dolgozók bérété. A mostani kormány azonban az elmúlt 12 évben folyamatosan helyreállította az ország gazdaságát, visszahozta a csőd széléről – fogalmazott.

A baloldal törekvéséről a magyar egészségügy privatizálására elmondta, hogy egyértelműen gazdasági érdekek húzódnak mögötte. Az elmúlt években is háttérbeli támogatást kaptak az egészségügyben érdekelt külföldi magáncégektől. Ezért akarják ezt bevezetni.

Hangsúlyozta, az orvosok és az ápolók bére az elmúlt időszakban jelentősen emelkedett a kormánynak köszönhetően.

Még sok kórház felújítása hátra van, sok egészségügyi intézményt fejleszteni kell, főleg mert a tudomány folyamatosan fejlődik. Éppen ezért kell folyamatosan támogatni az egészségügyet a kormánynak.

A magyar bérszínvonal még nincs ott, hogy minden állampolgár megengedhesse magának a magánegészségügyi ellátást. Ezért sem támogatja a kormány az egészségügy privatizálását.

Forrás: hirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner