Hírek / Közélet

Orbán Viktor: Csak erős vezetők képesek békét teremteni

2022. augusztus 5. 06:20 Közélet | Szerző: Dudás Róbert

Amerikai–orosz tárgyalások nélkül sosem lesz béke Ukrajnában – jelentette ki Orbán Viktor Dallasban, a világ legnagyobb konzervatív rendezvényén, az Amerikai Konzervatív Unió (CPAC) nyári konferenciáján. A miniszterelnök a migrációról, a baloldal elleni harcról és a magyar kormány választási győzelmeiről is beszélt. A háború kapcsán kiemelte: egyre többen halnak meg, a gazdaság pedig a csőd szélére kerül. Úgy fogalmazott: a globalista vezetők stratégiája kiterjeszti és elnyújtja a háborút – számolt be az M1 híradója.

„Nem tudom megmondani önöknek, hogy mit kellene tenniük, ez az önök szuverén döntése. Egy dolgot azonban mondhatok önöknek: csak erős vezetők képesek békét teremteni. Ukrajna szomszédságában nekünk nagyon-nagy szükségünk van olyan erős vezetőkre, akik képesek arra, hogy tető alá hozzanak egy békemegállapodást”– fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök hozzáétette: „Segítsenek ebben nekünk! Egy erős vezetővel rendelkező, erős Amerikára van szükségünk”.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a globális baloldal nem ismer korlátokat a politikában.

A miniszterelnök azt mondta, a magyar kormány sikerének kulcsa az, hogy kiáll az igazáért „akkor is, ha ezért a fél világ támadja”.

Hangsúlyozta: bízni kell a zsidó-keresztény tanításokban, amelyek segítenek eldönteni, hogy mi helyes és mi nem. Orbán Viktor úgy fogalmazott: „a leggonoszabb dolgok olyan emberek nevéhez fűződnek, akik gyűlölik a kereszténységet”.

„Sajnos a baloldal a politikában nem ismer semmilyen korlátot. És az a helyzet, hogy a mai progresszívok újra megpróbálják leválasztani a nyugati civilizációt keresztény gyökereiről. Egy olyan határt lépnek át, melyet sosem lenne szabad átlépni.

„Ha leválasztják a nyugati civilizációt zsidó-keresztény örökségéről, akkor a legrosszabb dolgok történhetnek meg a történelemben” – fogalmazott Orbán Viktor a CPAC konferencián.


Forrás: M1, hirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner