Hírek / Közélet

Orbán Viktor miniszterelnök is aláírta az állatok jólétéért indított kérdőívet

2021. február 14. 08:00 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Orbán Viktor miniszterelnök is aláírta az állatok jólétéért indított kérdőívet. A kérdőívet március 7-ig lehet kitölteni.
 
Állatvédelmi társadalmi párbeszéd indult, online kérdőív formájában várják a lakosság véleményét. A kérdőívet az Állatvédelem.kormány.hu oldalon lehet kitölteni az március 7-ig.
 
A kormány célja, hogy egyetértési pontokat hozzon létre a magyarok mindennapjait meghatározó kérdésekben. Ezek közé tartozik az állatvédelem is. Az online párbeszédet annak érdekében indították, hogy mindenki elmondhassa, mit gondol az állatvédelem legfontosabb kérdéseiről: többek között az állatvédő szervezetek támogatásáról, a kóbor kutyák befogadásáról, a pirotechnikai szabályokról, vagy az állatkínzással kapcsolatos büntetésekről.
 
Az állatvédelem közös ügyünk – hangsúlyozta Orbán Viktor szombaton a Facebook-oldalán megjelent videóban, amelyben az is látható, ahogy a miniszterelnök kitölti a kormánynak a témában közzétett online kérdőívét.
 
A kormányfő elmondta: náluk a kutya sohasem csak egy állat volt, hanem a család része.
 
„Az állattartás azonban felelősség is” – szögezte le. Ezért a kormány 13 fontos kérdéssel online párbeszédet indított, hogy mindenki elmondhassa, mit gondol az állatvédelem legfontosabb kérdéseiről, többek között az állatkínzással kapcsolatos büntetésekről, az állatvédő szervezetek támogatásáról, a kóbor kutyák befogásáról, a pirotechnikai szabályokról.
 
„Mindenki véleménye számít” – jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve: „hogy meghozhassuk a szükséges döntéseket, és hogy jó döntéseket hozhassunk”.
 
Forrás: hirado.hu
Kép: facebook.com/obanviktor


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner