Hírek / Egyéb/Archív

Országos vízipisztolycsatát rendez a Magyar Fürdőszövetség

2023. augusztus 9. 10:04 Egyéb/Archív | Szerző: Fazekas Gábor

Országos vízipisztolycsatát rendez tagfürdőiben a Magyar Fürdőszövetség: a rekordkísérlet során augusztus 19-én, szombaton egy időben csaknem 40 fürdőben vehetnek részt vízipisztolycsatában a vállalkozó kedvűek.
 
A Magyar Fürdőszövetség keddi közleményében emlékeztetnek, hogy Magyarország páratlanul gazdag termálvizekben, országszerte találhatók erre a kincsre épülő fürdők, strandok.
 
A fürdőszövetség célja, hogy évről évre olyan közös programokat szervezzen, amelyek hozzájárulnak az itthoni fürdők minél szélesebb körben való megismertetéséhez, a fürdőzés népszerűsítéséhez. Ez alkalommal országos vízipisztolycsatában és rekordkísérletben vehetnek részt a fürdővendégek.
 
Az újdonság, hogy nem egy helyszínen, hanem egyszerre több helyen folyik majd vízipisztolycsata – emelik ki, hozzátéve, hogy az első alkalommal meghirdetett akcióhoz országszerte 39 fürdő csatlakozott, így a vízipisztolycsatában részt venni kívánók elérhető közelségben találhatnak ehhez fürdőt.
 
A rekordkísérlet időpontja augusztus 19., szombat 14 óra, amikortól 15 percen át kell a vízipisztolycsatának folynia minden helyszínen.
 
A vízipisztolycsaták magyarországi rekordját jelenleg 800 résztvevővel a szigetvári fürdő tartja. A mostani kezdeményezés egyedülálló abban, hogy a telekommunikáció segítségével „egy helyszínként” egész Magyarországot jelenti majd, a résztvevők és a helyszínek száma egyaránt a rekordkísérlet tárgya – áll a közleményben.
 
A rekordkísérletet a Magyar Rekord Egyesület mint központi szervező koordinálja, minden egyes helyszín online módon, internetes alkalmazáson keresztül elektronikus, valós idejű kép- és hangkapcsolattal lesz összekötve.
 
Forrás: MTI
Kép: termalfurdok.com


next 5

A mi világunk

Hírek