Hírek / Egyéb/Archív

Összeomlott egy toronyház Lagosban, többen meghaltak

2021. november 2. 07:15 Egyéb/Archív | Szerző: Fazekas Gábor

Nigéria legnagyobb városában, Lagosban hétfőn összeomlott egy építés alatt álló 25 emeletes toronyház a város előkelő negyedében – közölte a helyi katasztrófavédelem vezetője. Legalább hárman meghaltak a balesetben és több tucat munkás rekedhetett a romok alatt.
 
Egyelőre nem tudni, pontosan hányan szorultak a romok közé, de eddig legalább három munkást sikerült élve kimenteni. Egyikük a helyi televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy mintegy ötvenen dolgoztak az Ikoyi városrészben található épületben, amikor a házomlás történt – jelentette be Ibrahim Farinloye, a kataszgtróüfavédelem szóvivője.
 
Az AFP francia hírügynökség beszámolója szerint munkások és helyi lakosok együtt próbálják kimenteni az embereket a törmelék alól.

 

 

A Forbes üzgeti magazin hírportálja a lap helyi tudósítójára hivatkozva azt írta, a hatóságok három halottat emeltek ki a romok alól.
 
A dpa német hírügynökség megjegyezte, hogy nem számítanak ritkaságnak a házomlások Lagosban.
 
A legtöbb ilyen incidens hátterében s a biztonsági előírások be nem tartása és a silány minőségű építőanyagok állnak. Másfél éve, 2019 márciusában egy iskola épülete omlott össze több mint húsz ember életét kioltva, negyvennél többen sérültek meg; az áldozatok többsége diák volt.
 
Az építmény luxuslakóháznak készült a város egyik előkelő negyedében. A katasztrófa okait még vizsgálják.
 
Forrás: hirado.hu
Kép: cnn.com
 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner