Hírek / Közélet

Összeverekedtek a migránsok, egy ember meghalt, heten megsérültek

2021. november 29. 06:25 Közélet | Szerző: Dudás Róbert

Migránsok verekedtek össze a vajdasági Nagykikindán szombat este. Egy pakisztáni férfi meghalt, heten megsérültek, egyikük súlyosan. A város központjában, egy fogadóirodánál történt tömegverekedésben kések is előkerültek, a halálos áldozatot több szúrás is érhette. A rendőrség nyomozást indított – közölte az M1 Híradója.

Békésen sétálgattak az emberek vasárnap délután a vajdasági Nagykikinda belvárosában. Szombat este még nem volt ennyire nyugodt a környék. A fogadóiroda előtt, verekedett össze egy tízfős migránstársaság.

Lapinformációk szerint az illegális bevándorlók egy sportfogadás nyereményén vesztek össze. Az egyre agresszívabbá váló férfiak türelme végül elfogyott és a vita véres leszámolássá fajult. Többen ugyanis kést rántottak.

Az összecsapásban heten sérültek meg. Egyikük – egy pakisztáni férfi – belehalt a szúrt és vágott sebekbe. Még egy migránst ápolnak súlyos sérülésekkel a helyi kórházban, a többieket már kiengedték.

A helyiek nem lepődtek meg a történteken.

Az M1 Híradónak arról beszéltek, már most rengeteg migráns van Nagykikindán. A helyzet pedig egyre feszültebb, mindennaposak a konfliktusok.

„Cirkuszolnak a fogadóirodákban, a boltok előtt és a városban is. Isznak, hangoskodnak, veszekednek, nem tisztelnek semmit. Most késelés lett a vége” – mondta egy Nagykikindai férfi.

Legalább kétezer migráns torlódott fel a városban. Közülük többen a közelben lévő befogadóközpontban laknak, mások az erdőkben húzzák meg magukat. „Most jöttem, még nem tudom, hogy hogyan és merre megyek tovább, nincsenek terveim. Problémáim vannak a papírjaimmal, de nem jó itt, mert rossz az időjárás” – mondta egy bangladesi migráns.

Az illegális bevándorlók arról is beszéltek: a cél Nyugat-Európa, ezért folyamatosan próbálkoznak a magyar és a román határon is.

„Olaszországba akarok menni. De probléma van a magyar és a román rendőrökkel is. Mindig visszaküldenek. Mindegy, addig várunk, ameddig nem jutunk át” – mondta egy másik, pakisztáni migráns.

Információk szerint naponta mintegy 30 ezren indulnak el csak Afganisztánból. Többségük a balkáni útvonalon akar majd Európába jutni. Idén összesen már csaknem 110 ezer határsértővel szemben intézkedtek a magyar hatóságok, ami több mint háromszor annyi, mint egy évvel ezelőtt.


Forrás: M1, hirado.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner