Hírek / Sport

Öt csapat közül kerülhet ki a Ferencváros utolsó BL-selejtezős ellenfele

2022. augusztus 2. 06:55 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Két kört sikerrel vettek Dibuszék, ha a harmadikban is továbbmennek azeri ellenfelükön, a keddi sorsoláson kiderül, ezek közül az ellenfelek közül melyiket kell búcsúztatni a BL-főtáblához.

A kazah Tobol és a szlovák Slovan kiverésével a Ferencváros bejutott a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójába, ahol az azeri Qarabag lesz a zöld-fehérek ellenfele. A két találkozót augusztus 3-án és 9-én rendezik.

A Bajnokok Ligája playoffkörének sorsolását kedden tartják, az  UEFA pedig már elkészítette a kiemeltek és nem kiemeltek listáját, így Dibusz Dénesék már most tudhatják, esetleges továbbjutásuk esetén mely csapatok közül kerülhet ki utolsó ellenfelük a BL-főtáblára kerülésért. (Amennyiben ez nem jönne össze, itt összegeztük, hova juthat Csercseszov csapata.)

A Fradi nem lesz kiemelt, így biztos, hogy azok közül a csapatok kap egyet, melyek a kiemeltek között szerepelnek. A Köbenhavn csak a negyedik körben csatlakozik a sorozathoz, a dánokon kívül a Dinamo Zagreb (horvát) –Ludogorec (bolgár) és a Viktoria Plzen (cseh) –Sherrif Tiraspol (moldáv) párharc továbbjutói közül kerül ki.

A Pjunik (örmény)–Crvena Zvezda (szerb) összecsapást is a kiemeltek között rendezik, de a nemzetközi szövetség jelezte, mivel azeri és örmény csapatok nem találkozhatnak egymással, így közülük biztos nem jöhet ellenfél a Fradi számára.


Fotó: MTI/TASR/Martin Baumann
Forrás: MTI, m4sport.hu


next 5

A mi világunk

Hírek