Hírek / Közélet

Ötemeletes falfestménnyel tisztelegnek Karikó Katalin előtt

2021. augusztus 24. 07:00 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Ötemeletes falfestménnyel tiszteleg Karikó Katalin kutatóbiológus, biokémikus előtt a Brain Bar jövőfesztivál; a budapesti Krisztina körúton készülő alkotás a szeptember 9-10-i rendezvény előestéjére készül el.
 
A koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésében meghatározó szerepet játszó Karikó Katalin arcképe mellé A jövőt magyarok írják jelmondat kerül majd az óriási tűzfalfestményen - közölte a Brain Bar hétfőn az MTI-vel.
 
"A Brain Bar örökös célja a magyar fiatalok ambícióinak erősítése, bátorításuk a jövő aktív alakítására. Évről évre olyan példaképeket hozunk a fesztiválra, akik inspirálhatják őket ebben, néha azonban a példaképek itt járnak közöttünk. Karikó Katalin tudományos teljesítménye mellett azzal is óriási szolgálatot tesz Magyarországnak, hogy bizonyítja a következő generációnak, ott van a helyünk a 21. század megformálói között" - idézi a közlemény Böszörményi-Nagy Gergelyt, a Brain Bar alapítóját.
 
A Karikó Katalint ábrázoló alkotást a tűzfalfestményekben sokéves tapasztalattal rendelkező Színes Város csapata tervezte és készíti, az akció megvalósítását Magyarország kormánya is támogatja - olvasható a közleményben.
 
Forrás: MTI
Kép: index.hu
 


next 5

A mi világunk

Hírek