Hírek / Kultúra

Pályázatot hirdet a Vatikán a 2025-ös szentév himnuszának megkomponálásra

2022. szeptember 20. 07:00 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Pályázatot hirdetett szombaton a szentévvel kapcsolatos vatikáni kezdeményezések összehangolásáért felelős Evangelizációs Dikasztérium a 2025-ös szentév hivatalos himnuszának megkomponálására - írta a CNA katolikus hírügynökség és vatican.news hírportál.
 
A pályaműveket, amelyeket Pierangelo Sequeri teológus olasz nyelvű szövegéhez kell elkészíteni, 2023. január 16. és március 25. között lehet benyújtani, a győztest zsűri választja ki a Szakrális Zene Pápai Intézetével együttműködve. A himnusz címe a 2025-ös szentév tematikája nyomán „A remény zarándokai”, a refrénje nyers fordításban „Reményem élő lángja/Érjen el hozzád ez ének! Végtelen élet bölcsője, utamon bízom Tebenned.”
 
A pályázathoz ének- és orgonaszólam kottáját kell csatolni. A himnusznak mind a gyülekezet, mind négyszólamú templomi kórus általi előadásra alkalmasnak kell lennie. A jubileumi vagy szentév különleges év a katolikus egyházban, a kegyelem és a zarándoklat ideje. Rendszerint huszonöt évente kerül rá sor, de a pápa hirdethet rendkívüli szentévet. Így tett Ferenc pápa is, amikor 2015 és 2016 között rendkívüli szentévet hirdetett, amelyet az isteni könyörületességnek szentelt.
 
A legutóbbi hagyományos „nagy jubileumi év” 2000-ben volt II. János Pál pápasága alatt, amelynek a témája „Krisztus tegnap, holnap, örökké” volt.
 
Forrás: MTI
Kép: katolikus.ma


next 5

A mi világunk

Hírek