Péntektől ismét Nemzetközi Tiszai Halfesztivált rendeznek Szegeden, a háromnapos gasztronómiai seregszemlén több tízezer adag halászlé készül. Az immár huszonhatodik alkalommal megszervezett fesztivál péntek délután szórakoztató programokkal kezdődik. A rendezvény második napján, szombaton az újszegedi Partfürdőn amatőr- és mesterszakácsok, vállalati és családi csapatok vállalkoznak, hogy bemutassák halászléfőző tudományukat. A folyó szegedi oldalán a rendezvényt szervező halászcsárda a vízi bástyára felállított 2500 literes óriásbográcsban készíti el a hallét. A két nap alatt csak ott 10 ezer adag halászlé készül. A térség más halászcsárdái a jellegzetes szögedi hallé mellett sült harcsával, süllővel, keszeggel, haltepertővel, pontypatkóval és harcsapaprikással várják az ínyenceket. A közönséget könnyű- és népzenei, valamint dzsesszkoncertek és gyermekprogramok szórakoztatják.