Hírek / Kultúra

Premierdátumot kapott a Sárkányok háza

Április 1. 07:00 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

A tavaly októberi rövidke kis kedvcsináló óta nem igazán hallottunk a Trónok harca első spinoff-sorozata, a Sárkányok háza tája felől, a mai nappal azonban végre megtörte a csendet a Warner. A stúdió ugyanis egy rakat karakterfotóval karöltve nemrég leleplezte a széria elstartolásának pontos időpontját, amelyet az HBO Max közelmúltbéli rajtjának köszönhetően mi is azonnal élvezhetünk majd. 
 
Eszerint a Sárkányok háza széria 2022. augusztus 22-én (Amerikában már 21-én) startol el, amely 200 évvel játszódik majd a Trónok harca eseményei előtt, és a Targaryen-ház felemelkedését, illetve bukását követhetjük majd figyelemmel olyan karakterek szemszögéből, mint Daemon Targaryen herceg (Matt Smith), Rhaenyra Targaryen hercegnő (Emma D'Arcy), Lord Corlys Velaryon, vagy más néven A Tengeri Kígyó (Steve Toussaint), valamint Alicent és Otto Hightower (Olivia Cooke és Rhys Ifans).
 
Hivatalos karakterleírásokat is érkeztek az HBO Magyarország jóvoltából:
 
Paddy Considine, mint Viserys Targaryen király, akit Westeros urai választottak meg az Öreg Király, Jaehaerys Targaryen utódjául a harrenhali Nagytanács ülésén. A melegszívű, kedves és tisztességes Viserys csak nagyapja örökségét szeretné továbbvinni, de a jó emberekből nem feltétlenül lesz nagyszerű király.
 
Matt Smith, mint Daemon Targaryen herceg, Viserys király öccse, trónörökös. A páratlan harcos és sárkánylovas Daemoné a sárkány igazi vére. De azt mondják, amikor egy Targaryen megszületik, az istenek feldobnak egy pénzérmét…
 
Rhys Ifans, mint Otto Hightower. A Király Segítőjeként Ser Otto lojálisan és hűségesen szolgálja uralkodóját és birodalmát. A Segítő szerint a legnagyobb veszélyt a birodalomra a király fivére, Daemon és annak trónörökösi pozíciója jelenti.
 
Olivia Cooke, mint Alicent Hightower, Otto Hightower lánya, a Király Segítője és a legszemrevalóbb nő a Hét Királyságban. A Vörös Toronyban nevelkedett, közel a királyhoz és annak legbelső köréhez; udvarhölgyhöz méltó kecsesség és éles politikai meglátások jellemzik.
 
Forrás és kép: puliwood.hu
 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner