Hírek / Egyéb/Archív

QR-kódolvasós diáknap

Április 18. 14:32 Egyéb/Archív | Szerző: Megyeri József

Rendhagyó Diáknapot tartott szerda délután a HSZC Cseresnyés Kollégium diákönkormányzata. Miklósi Erika és Oláh Eugénia, diákönkormányzatot segítő diákok azzal az ötlettel álltak elő, hogy ezúttal szakítsunk a hagyományokkal: szórjuk szét a vetélkedő feladatait a kollégium egész területén és az egyes helyszínekre QR kódok beolvasásával jussanak el a diákok.

Tervüket a tökéletes megvalósításig finomították, így okostelefonokkal kezükben indultak el a csapatok a QR kódok által megjelölt helyszínekre.

Kilenc állomásos vetélkedőt dolgoztak ki, melyeken a DÖK-ös diákok és tanárok várták a versenyzőket. A csapatokat összekovácsoló ügyességi feladatok közt legtöbbször a logika, a közös kézügyesség, a csapatmunka vagy a gyorsaság volt a legfontosabb.

Miklósi Erika szerint azért választották ezt a módszert, mert jobban megérintik a kollégiumi diákokat, ha bevonják a digitális technológiát a játékba. A telefon mindig kéznél van, így a kódolvasás sem okozott gondot.  A szervezők örültek annak, amikor egy-egy csapat sikerélményként könyvelte el, ha beolvasták a kódot, ezáltal megvilágosodott előttük a következő állomás és az ott teljesítendő feladat. Izgalmas küldetésként élte meg a vetélkedőt minden résztvevő.

Oláh Eugénia összefoglalva a délutáni élményeket, arra a következtetésre jutott, hogy jó ötlet volt újszerűen összeállítani a vetélkedő feladatait. Tetszett a diákoknak a kódolvasás. Azon is elgondolkoztak, hogy talán a következő alkalommal a mesterséges intelligenciát is segítségül hívják majd a feladatok összeállításába, illetve törekedni fognak arra, hogy kellő mértékben ötvözzék a hagyományos vetélkedő feladatait a digitális kultúra által, a mesterséges intelligencia segítségével adott lehetőségekkel.


next 5

A mi világunk

Hírek