Hírek / Kultúra

Rekordot döntött a Bridgerton-család

Január 31. 07:45 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

A kosztümös drámasorozat a Netflix eddigi legnézettebbje.
 
A Bridgerton-család mondhatni jött, látott és győzött. A december 25-én indult kosztümös széria ugyanis az elmúlt hónap egyik állandó beszédtémája lett. Részben azért, mert jókor volt, jó időben, másrészt nagyon hiányzott a(z elsősorban) női közeget megcélzó romantikus lányregény, vagyis kvázi hiánycikk is volt. Már csak ezek - no meg a túlfűtött erotika - miatt is telitalálat volt a Julia Quinn regénysorozata alapján készült széria, de azt sem ő, sem pedig a produkcióért felelős Shonda Rhimes (A Grace-klinika) nem sejthette, hogy ekkora lesz a siker.
 
A BBC értesülései szerint Bridgertonék ugyanis a Netflix legsikeresebb szériájává léptek elő azzal, hogy nem kevesebb, mint 83 országban (!!!) nyitottak az első helyen, köztük az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Kanadában és Brazíliában. Egyedül Japánban nem sikerült nemhogy az első helyre, de az első 10-be sem bekerülni. A sorozat pedig az első 4 hétben 82 millió nézőt ültetett a készülékek elé, amivel 6 milliót vert a tavalyi csúcstartó The Witcherre a maga "rongyos" 76 milliójával. Ugyanakkor azt fontos leszögezni, hogy ezek a számok nem azt jelentik, hogy ennyien végig is nézték a sorozatot, csupán azt, hogy ennyien voltak kíváncsiak rá és néztek bele huzamosabb ideig.
 
A Daphne Bridgertont, az évad egyik központi figuráját alakító Phoebe Dynevor pedig teljes őrületnek nevezte az egészet.  
 
Elképesztően büszke vagyok a show mögött álló stábra! És köszönet érte, hogy szeretitek. - hálálkodott Instagram oldalán a színésznő.
 
A második szezon már hivatalosan is be lett rendelve és tavasszal kezdik a forgatást, ezúttal azonban a legidősebb női Bridgerton, Daphne helyett a legidősebb báty, Anthony (Jonathan Bailey) szerelmi kálváriáját követhetik nyomon a rajongók. Premierdátumról egyelőre nem tudni, de vélhetően valamikor a jövő év első felében számíthatnak Lady Whistledown újabb szaftos pletykáira a rajongók.
 
Forrás: puliwood.hu
Kép: geeklife.hu


next 5

A mi világunk

Hírek