Hírek / Kultúra

Programkavalkád várja a kikapcsolódókat Makón

Május 19. 14:55 Kultúra | Szerző: Török Mónika

A május egyik kiemelt rendezvénye lesz a Marosmenti Mindszenty-Napok május 26-a és 28-a között makón. Mindszenty József bíboros személye és 74 évvel ezelőtti makói látogatása előtt is tisztelegnek az eseménynek. Filmvetítés, kerekasztal-beszélgetés és ünnepi szentmise is lesz – mondta el a Rádió 7 csütörtöki Közös Nevező című műsorában Szikszai Zsuzsanna, a József Attila Múzeum és a Városi Könyvtár igazgatója. Kiemelte, május 28-án adják át a Mindszenty Emlékhelyet a Szent István Király Plébánián. Ez a szoba nagy összefogás által újulhatott meg: Makó város Önkormányzata, a Mindszenty Alapítvány, a Püspökség, Habsburg-Lotharingiai Eduárd Károly és a Miniszterelnöki Hivatal is támogatta ennek a restaurálást.
 
Emellett még ebben a hónapban sok más esemény mellett táncgálát és jótékonysági estet is tartanak Makón. Zsámboki Erika, a Hagymaház Kulturális és Divízió vezetője hívta fel a figyelmet arra, hogy most szombaton lesz az Írisz Táncklub időutazása a Hagymaházban, majd ugyanitt nyílik május 23-án, hétfőn a kommunizmus bukására és a kelet-európai nemzetek 30 évvel ezelőtti antikommunista forradalmára emlékező „30 éve szabadon” című kiállítás.
 
A divízióvezető a makói gyermeknapi rendezvény kapcsán kiemelte, hogy ennek első programja május 29-én az újszülött támogatás ünnepélyes átadója lesz. 10 órára az Erdei János Városi Sportcsarnokba 114 makói családot várnak. A gyermeknapi események több helyszínen zajlanak majd, így lesznek programok a Petőfi Parkban, a Hollósi Kornélia utcai parkolóban, a makói jégpályán és a tűzoltóság épületében. 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner