Hírek / Sport

Címkék

#sport #foci #futball

Rossi: A kezdőben biztosan nem lesznek újoncaink

Március 24. 06:45 Sport | Szerző: Dudás Róbert

A szövetségi kapitány minden összecsapást ugyanolyan intenzitással él meg és ezt várja a játékosaitól is ha magukra öltik a válogatott mezt.

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön a Puskás Arénában barátságos mérkőzésen fogadja Szerbiát. Ez lesz Marco Rossi együttesének idei első fellépése, az összecsapást az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

“Ki merem jelenteni, a kezdőben biztosan nem lesznek újoncaink. A mai napon is figyelem őket, de a kezdő tizenegyben szerepelni felelősség, nagyobb nyomást jelent a játékosoknak. Most nehezen tudnám elképzelni, hogy valamelyik kezdjen. A meccsen az első félidő után az eredmény tükrében döntöm el a cseréket” – mondta a mérkőzés előtt egy nappal tartott sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány. A szakember három új játékost hívott meg a szerbek, illetve az öt nap múlva esedékes Észak-Írország elleni meccskeretbe,

A rövid felkészüléssel kapcsolatban elárulta, minden kapitánynak megnehezíti a dolgát, hogy sosincs elég idő mindenre. Ezért is kér maximális figyelmet, koncentrációt mindenkitől. Hétfőtől mindössze egyetlen teljes értékű edzést tudtak tartani, ami roppant kevés idő, de ebből kell a legtöbbet kihozniuk. “Ez a keret egy ideje együtt játszik, volt idejük összeszokni, megvan a bizalmam a srácok felé” – mondta Rossi.

Az ellenféllel kapcsolatban elmondta, amióta találkoztunk velük Nemzetek Ligája-találkozón, nagy változás történt a szerb válogatottban. Mindig nagyon erősek voltak egyéniségek és játékosok szempontjából, de Tumbakovics idején kevésbé volt meg a szervezettség, míg a jelenlegi kapitány, Dragan Sztojkovics alatt pont ez a legfontosabb.

“A nyilatkozatom egész pontosan úgy szólt, ismerve Dominikot, gondolom nem örül, hogy sokszor nem kezdő. Ő is tisztában van vele, óriási konkurencia van az ő pozíciójáért, de a tegnapi edzésen is látszott, motivált, látszik benne az akarás” – mondta azzal kapcsolatban, hogy a múlt héten egy olasz lap szerint arra biztatta hazája klubjait, mihamarabb igazolják le a magyar játékost.

“Nagy különbséget nem jelent, hogy barátságos vagy tétmeccset játszunk, ha az ember egy válogatottat irányít. Főleg egy olyan nagy múltú együttest mint a magyar. Én minden meccset ugyanolyan intenzitással élek meg akármilyen tétre megy. A játékosoktól is ezt várom. Ha felveszik a válogatott mezt ez legyen a szempont” – mondta azzal kapcsolatban, mit jelent számára, hogy barátságos meccsen lép pályára a csapata.

“Tudomásom szerint 30 000 ember előtt játszunk, fejlődést javulást akarok látni. Amikor a válogatott játszik, nincsen ideje kísérletezgetni. Szeretném azt látni, hogy a játékosok visszaigazolják, fejlődő ágon van a válogatott” – zárta mondandóját Rossi.

A játékosokat Botka Endre képviselte, aki szerint a kellő önbizalma megvan és meg is volt az együttesnek, csak apró részleteket kell összerakni minden egyes meccsre. Amit felépítettek, azt próbálják továbbvinni.

“Azt érzem, mindenkinek gyorsan sikerült beilleszkedni, de ebbe a csapatba mindenkinek könnyű, mert egy nagyon barátságos közeg van a válogatottban. A játékunk többnyire ugyanaz van egy-két kisebb változtatás, de szerintem ezt csak mi fogjuk észrevenni belül” – mondta a Ferencváros védője. Kiemelte, számukra nincs barátságos meccs, számít az eredmény, de a legfontosabb, hogy a játékuk rendben legyen.

A magyar-szerb mérkőzés csütörtökön 19.30-kor kezdődik a Puskás Arénában a szlovák Filip Glova sípjelére.


Forrás: m4sport.hu

Címkék

#sport #foci #futball


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner