Hírek / Egyéb/Archív

Sakkolimpiát tartottak vásárhelyi gyerekeknek

Február 20. 11:15 Egyéb/Archív | Szerző: Megyeri József

Harminckettő tanuló részvételével Városi Sakk Diákolimpiát rendeztek a közelmúltban a vásárhelyi Rapcsák András Sakkteremben.

Csíkos Ádám szervező a Rádió 7-nek elmondta: a verseny leginkább amatőr gyerekeknek szólt. 12 év alatti, 12 és 14 év közötti, valamint 14 és 18 év közötti kategóriákba osztották a játékosokat.

- Jól sikerült a verseny, amit lehetőségeinkhez képest megpróbáltunk minél színvonalasabbá tenni. Szeretnénk több fiatalt megszólítani és szellemileg erősíteni. A célunk, hogy népszerűvé tegyük a sakkot Vásárhelyen, és minél többen jöjjenek sakkozni a terembe – fejtette ki Csíkos Ádám.

Hamarosan újabb megmérettetésekkel szólítják meg a fiatalokat. Tavasszal – havi rendszerességgel - elindítják a Pákozdy Rapid Versenysorozatot, amatőr és igazolt kategóriában egyaránt. Iskolákba is ellátogat a Pákozdy Ferenc Sakk Sport Egyesület, például a Németh László Gimnáziumba, valamint a Szőnyi és a Liszt intézményekbe.

Az egyesület gyerekeknek hétfőn és csütörtökön délután 4 órától tart edzéseket. Szívesen látnak felnőtteket is, nekik csütörtökön és pénteken délután 5 órától szerveznek klubnapot.


next 5

A mi világunk

Hírek