Hírek / Egyéb/Archív

Segítséget kérnek a vásárhelyi állatvédők

2020. november 5. 08:49 Egyéb/Archív | Szerző: Komjáti Ági

Az adó 1% kiutalását követően alig egy hónapra lélegezhetett fel a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete, így a novemberi működésük veszélyben van. Nagyon magasak az állatorvosi költségek, illetve a téli időszakra való felkészülés is sokba került.
Balogh Ernő a szervezet elnöke elmondta, a télre nagyon komolyan fel kellett készülniük, a többi között fejleszteni kellett az elektromos hálózatot, illetve téliesíteni a cicalakot. Folyamatosan vannak kisebb, nagyobb adományok, ám a vírushelyzetben ez sokat csökkent. Egy-két állandó adományozó van, akik nélkül már nem tudnák folytatni a munkát.
Hozzátette, az utóbbi időben két, nagyon beteg cica is érkezett a gondozásukba, az egyik Cérna, aki egy gyógyíthatatlan betegségben szenved, a másik pedig Cirmos, akinek a minap kellett az egyik beteg szemét kioperálni. Emellett folynak az utcai cicák ivartalaníttatásai is. A műtéti költségek magasak, hiába az állatorvosok jóindulata, még az ő segítségükkel és támogatásukkal is sokszor tartozásokat halmoz fel a szervezet. Most eledelt, parazitamentesítőket kell vásárolniuk, közüzemi számlákat fizetni és szívféreg teszteket készíttetni.
Az elnök kiemelte, az egyesületnek összesen, hogy a novembert gond nélkül kihúzzák, 150 000 forintot kell összegyűjtenie.
A szervezet egyébként nemrég nyitotta meg Hódmezővásárhely első sünispotályát, amely a Jane Goodall Sünispotály nevet viseli. Heti rendszerességgel kerülnek a gondozásukba beteg vagy alacsony tömegű tüskések, akiket nap, mint nap gondoznak.
Aki támogatni szeretné az egyesület működését, az a 10700158-67637539-51100005-ös számlaszámra tudja eljuttatni az adományát vagy a hmvhelyiallatvedok@gmail.com PayPal címre.
Bővebb információ az elnok@hmvhelyiallatvedok.eu címen kérhető.


next 5

A mi világunk

Hírek