Hírek / Kultúra

Sorozat készül "A megtört föld" trilógiából

2021. június 15. 08:30 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Továbbra is keresik a stúdiók, hogy mi lehetne a következő Trónok harca a popkultúrában, éppen ezért manapság nagyon irigylésre méltó helyzetben vannak a fantasy szerzők, hiszen csak úgy kapkodnak a műveik után az aranytojást tojó tyúk megtalálásának reményében. A Netflix a Witcher és az Árnyék és Csont révén két fronton is elkezdte a trónbitorlást, de az ígéretesebb projektek között muszáj megemlíteni az Amazonra érkező Gyűrűk ura szériát is.
 
A Sony sem akart lemaradni a vetélytársaktól, és a közelmúlt egyik koronázott királynőjét sikerült felkarolniuk - miután egy hét számjegyű dollárösszeget kifizettek a forrásanyagért. N. K. Jemisin írónő ugyanis maga fogja adaptálni a Sony számára a háromszoros Hugo-díjas A megtört föld című fantasy trilógiáját. A Hugo-díjról annyit érdemes tudni, hogy azt mindig az aktuális év legjobb sci-fi vagy fantasy regénye érdemelheti ki - Jemisin pedig az első a műfajban, aki egy trilógia mindhárom részével külön-külön elnyerte ezt a rangos elismerést, úgyhogy a kritikusokra alapozva egy valóban különleges történetről van szó.
 
A megtört föld regényfolyam helyszíne egy Pangea-szerű szuperkontinens, a Rezdületlen (Stillness), ahol időről időre beköszönt az ötödik évszak, mely hatalmas pusztítást okoz különböző természeti katasztrófák formájában. Kimondva kimondatlanul is az éppen zajló klímaválságra kacsint ki a széria, és ez az aktualitás talán előnyére válik majd az adaptációnak, jóval szélesebb réteget megszólítva a főüzenettel, mint egy tradicionális fantasy feldolgozás.
 
A projekt még nagyon a kezdeti stádiumban van, ennek megfelelően Jemisin nevén kívül senki másé nem merült fel idáig a kreatív oldalon. Érdemes lesz nyomon követni a projekt előrehaladtát, hiszen egy igazán masszív történet kerülhet a filmvászonra - hacsak nem gondolják meg magukat időközben a Sonynál, és nem döntenek a szerializált formáról.
 
Forrás és kép: puliwood.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner