Hírek / Közlekedés és kék hírek

Sorra kattannak a bilincsek az embercsempészeken – több incidens is történt Mórahalomnál

2023. augusztus 17. 06:45 Közlekedés és kék hírek | Szerző: Fazekas Gábor

Letartóztatták azt a román embercsempészt, aki vasárnap Mórahalom közelében kiugrott a mozgó autóból, amikor a rendőrök igazoltatni akarták. A járműben tizenkét szír migráns utazott. A sofőr mintegy 20–25 kilométeres sebességgel haladt, amikor kiugrott a járműből és elfutott. A rendőrök néhány méteren belül elfogták. A hétvégén több balesetet is okoztak embercsempészek Mórahalomnál. 
 
Zúzódásokkal és sebekkel a testén várta meghallgatását szerdán a Szegedi Járásbíróságon az az embercsempész, aki egy nappal korábban menekülés közben kiugrott egy mozgó autóból. 
 
Kedden lettek figyelmesek egy láthatóan túlterhelt autóra a rendőrök Mórahalomnál. Miután a jármű sofőrje észrevette, hogy a nyomában vannak, menet közben ugrott ki az autóból. A magyar–cseh közös járőrszolgálatban lévő egyenruhások pillanatok alatt utolérték. Az embercsempész 12 migránst szállított az autójában. 
 
A szegedi törvényszék elrendelte a 26 éves román embercsempész letartóztatását.
 
„A bíróság az autóból kiugró román embercsempész letartóztatását, az ügyészi indítvánnyal egyezően a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt egy hónapi időtartamra elrendelte. Az ügyészség tudomásul vette a végzést, de a gyanúsított és védelmezőinek, fellebbezőinek folytán az nem végleges” – mondta Szanka Ferenc, a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség csoportvezető ügyésze. 
 
Egyre több balesetet okoznak az embercsempészek.
 
Szombaton migránsokat szállító furgon csapódott egy mórahalmi lakóháznak. Az épület fala és kerítése is megrongálódott. Az ütközés következtében megsérült az épület gázvezetéke is, a környéken élőknek egy időre el kellett hagyniuk az otthonaikat. 
 
A 21 migránst szállító furgon kerekei kitörtek és a kocsi eleje is összeroncsolódott. A balesetben 6 illegális bevándorló sérült meg, egyikük súlyosan. 
 
„Láttam a rengeteg rendőrautót, láttam, hogy kiszállítják az illegális bevándorlókat, rengetegen voltak” – mondta egy helyi lakos. 
 
Sorra kattannak a bilincsek az elfogott embercsempészeken. Egy szerb férfi migránsokkal teli kisbuszt vezetett vasárnap, de Mórahalomnál lesodródott az útról és az árokba csapódott. Kiderült, hogy a kisbuszban 13 migránst bujkált. Mivel személyazonosságukat nem tudták igazolni, a rendőrök visszakísérték őket a biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben pedig embercsempészés miatt indult büntetőeljárás. 
 
Egy hét alatt majdnem minden napra jutott baleset, amit embercsempész okozott. A magyar rendőrök szinte naponta tartóztatják fel őket. Csak ebben az évben 700 embercsempész ellen indult büntetőeljárás Magyarországon.
 
Forrás és kép: hirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek