Hírek / Közélet

Spöttle: Megnövekedhet a terrorveszély a karácsony közeledtével

2021. november 28. 07:30 Közélet | Szerző: Dudás Róbert

Folyamatosan növekszik az Európára nehezedő migrációs nyomás. Ez már önmagában is fokozza a terrorcselekmények veszélyét, mivel az illegális bevándorlókkal merénylők is érkezhetnek a kontinensre. A karácsony közeledtével pedig még nagyobb a veszély, ugyanis a keresztény ünnepek előtti merényleteknek kulturális üzenete van – hangzott el az M1 Híradójában.
 
Németországban és például Csehországban olyan szempontból kisebb a terrorveszély, hogy a kormányok betiltották a karácsonyi rendezvényeket, vásárokat a fertőzésveszély miatt – mondta Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 Ma este című műsorában.
 
Hozzátette, Erfurt az egyetlen város, amely egy nagyon kis rendezvényt tarthat, ahol 2 ezer fő befogadására lesz lehetőség. Ugyanakkor nem kizárt, hogy akár Németországban vagy Franciaországban például egy templomba az éjféli misére bemenjen valaki robbanómellénnyel. Ez az adventi időszakban fokozott veszélyt jelent – szögezte le.
 
„Az Iszlám Állam területileg szétesett, ám ott maradt valahol a felhőben. Tehát online ők nagyon aktívak, minden országban ott vannak, és próbálnak toborozni, például Magyarországon is, Két magyar fiatalt sikerült behálózniuk, és rávenni őket, hogy előkészítsenek egy terrorcselekményt”– fogalmazott a szakértő.
 
Azokat a híveket, akik menedékkérőkként átjöttek az Európai Unióba, megpróbálják újra mobilizálni, hogy hajtsanak végre terrortámadásokat, gázolásos merényleteket, késes támadásokat. A csalódott menedékkérők, akiknek Európában sem lett jobb az életük, potenciális veszélyt jelentenek.
 
 
Forrás: M1, hirado.hu
 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner