Hírek / Sport

Súlyos szegedi vereség a Bajnokok Ligájában

2023. október 13. 06:45 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

A Szeged 37–24-re kikapott a norvég Kolstad HB vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, csütörtökön.
 
A csoport, 4. forduló:
Kolstad HB (norvég) – OTP Bank-Pick Szeged 37–24 (24–11)
lövések/gólok: 53/37, illetve 51/24
gólok hétméteresből: 3/2, illetve 3/1
kiállítások: 4, illetve 10 perc
 
A vendégek keretéből Szymon Dzialakiewicz és Carlos Molina, a hazaiaktól többek között Martin Hernes Hovde hiányzott.
 
A norvég válogatott játékstílusát idéző rohanós kézilabdával és erős, pontos lövésekkel kezdett a Kolstad, amely rendre kihasználta ellenfele hibáit és 7-3-ra ellépett. Torbjörn Bergerud remekül védett, a szegediek norvég kapusát, Emil Kheri Imsgardot viszont le kellett cserélni, mert egyszer sem tudott hárítani. A játék képe Kárpáti Krisztián vezetőedző időkérése után sem változott, sőt a meccs harmadánál már tíz találat volt a különbség (18-8). Minden rossz szegedi lövést vagy labdaeladást lerohanással és gyors góllal büntetett a házigazda, amely 7-0-s sorozatot produkált, a szünetben pedig már 24-11-es előnyben volt.
 
Az első félidőben a skandinávok öt, a vendégek viszont 14 lövést rontottak.
 
A második felvonás három szegedi góllal kezdődött, majd a norvégoknál Sander Sagosen piros lapot kapott. A különbség mindezek ellenére nem csökkent tíz találat alá, ezért a vendégek a kapusuk lecserélésével létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak. A norvég bajnoki címvédő egy 5-0-s sorozattal tovább növelte a különbséget, és végül a vártnál is könnyebben nyert. A magyar csapatra rá sem lehetett ismerni ahhoz képest, hogy két héttel ezelőtt magabiztosan legyőzte a dán Aalborgot.
 
Sigvaldi Björn Gudjonsson és Ulstad Lyse Simen nyolc-nyolc, Magnus Röd hét góllal, Torbjörn Bergerud 19 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Bodó Richárd, Matej Gaber és Imanol Garciandía öt-öt alkalommal talált be, Emil Kheri Imsgardnak hét, Mikler Rolandnak három védése volt.
 
Az egy győzelemmel és három vereséggel álló szegediek egy hét múlva a lengyel bajnok Kielce otthonában lépnek pályára. A három sikerrel és egy vereséggel rendelkező Veszprém ugyanazon a napon Fazekas Gergő együttesét, a lengyel Orlen Wisla Plockot fogadja.
 
szerdán játszották:
Telekom Veszprém – FC Porto (portugál) 44–34 (22–16)
 
Forrás és kép: M4Sport


next 5

A mi világunk

Hírek