Hírek / Sport

Svéd edzőpáros érkezik az OTP Bank-Pick Szeged élére

2023. május 9. 06:45 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

Kárpáti Krisztián, a klub utánpótlás-igazgatója irányítja az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabda csapatát a következő idényben, majd 2024 nyarán svéd edzőpáros érkezik.
 
„2023 nyarától Kárpáti Krisztián lesz az OTP Bank – PICK Szeged vezetőedzője, munkájában Vladan Jordovics lesz segítségére, 2024. júliusától pedig a svéd Michael Apelgren-Jonas Källman edzőpáros veszi át a felnőtt csapatunk irányítását” – áll klub közleményében.
 
Kárpáti Krisztián, a PICK Kézilabda Akadémia jelenlegi utánpótlás-igazgatója, szakmai vezetője. A szegedi klub mellett, az U18-as magyar válogatott edzői feladatait is ellátja. Kárpáti a 2022 novemberében közös megegyezéssel szerződést bontó Juan Carlos Pastort váltja nyártól a kispadon.
 
„Szeretnénk ragaszkodni az identitásunkhoz: fiatal, motivált játékosokkal lefektetni egy új alapot, amire hosszú távon építkezhetünk majd – mondta a szegedi klub elnöke, Dr. Szűcs Ernő Péter, aki a legtehetségesebb magyar edzőnek tartja Kárpátit, így nem meglepő, hogy vele képzelik el az átmeneti egyéves időszakot. Három éve dolgozik velünk, és pontosan abban a legerősebb, amilyen irányba most szeretnénk újraépíteni a csapatot.”
 
Dr. Szűcs Ernő Péter azt is elmondta, nagyon hálásak Pastor mesternek, hogy az elmúlt évtizedben magasabb szintre tudta emelni a klubot, de ettől függetlenül a felek úgy látták, hogy együtt nem tudnak tovább fejlődni.
 
„Voltak elképzelések a fejünkben arról, hogy kik jöhetnek szóba, a kiszemelt edzőkkel tárgyaltunk is, ez nem titok. Azonban a tárgyalások is csak megerősítettek abban, hogy nekünk nem olyan edző kell, akinek a Szeged csak egy újabb klub a listáján. Nekünk olyan valakire van szükségünk, aki pont annyira, vagy még inkább sikeréhes, mint mi magunk, akit az motivál, hogy még feljebb jussunk és nem elégszik meg azokkal az eredményekkel, amiket eddig elértünk” – ecsetelte a klub elnöke.
 
Az új korszakot is felvázolta, miszerint egy új, igazán szerethető csapatot szeretnének felépíteni, de fontos cél, hogy az építkezési időszak ne menjen az eredményesség rovására. A következő idényre nincs konkrétan kitűzött cél, de a bajnoki döntő, a kupadöntőt és a BL csoportköréből való továbbjutás reális a klubelnök szerint.
 
„Jövő júliusban a svéd válogatott jelenlegi edzője, Michael Apelgren, és klubunkhoz ezer szállal kötődő legendánk, Jonas Källman veszik át az első csapat irányítását” – mondta.
 
Tehát a klub akadémiáján dolgozó fiatal edzőpáros egy szezonon át vezeti majd a gárdát, a szegedi egyesület ugyanis most megerősítette a svéd Aftonbladet című napilap hírét, mely szerint jövő nyártól Michael Apelgren veszi át irányítást, akinek segítője a szegediek “legendája”, Jonas Källman lesz. Källman 2014 és 2021 között Szegeden játszott, csapatkapitány is volt, hazája válogatottjával pedig olimpiai ezüstérmet nyert 2012-ben Londonban.
 
„Ahogy korábban említettem, nekünk egy sikeréhes edzői gárda kell, és a tárgyalások során bennük láttuk meg azt a tüzet, azt az elszántságot, amire a klubnak szüksége lesz a továbblépéshez. A fiatalok mellett szeretnénk pár nemzetközileg is meghatározó játékost igazolni, ebben pedig a svéd edzőpárosnak is fontos szerepe lesz – mondta a svéd szakemberekről a klubelnök. – Olyan rutinos játékosokat szeretnénk megszerezni, akik a győztes mentalitásukkal példaképként játszhatnak a fiatalabb játékosainkkal. Mivel Michael Apelgren szerződése a svéd válogatottnál és klubjánál is 2024-ben jár le, ezért állapodtunk meg úgy, hogy jövőre csatlakozik hozzánk. De hangsúlyozom, hogy az előttünk álló egy év nem átmeneti év, hanem az új korszak építkezésének első állomása.”
 
A napokban az is hivatalossá vált, hogy a csapat beállója, Rosta Miklós Romániában folytatja pályafutását.
 
Forrás és kép: M4Sport
 


next 5

A mi világunk

Hírek