Hírek / Közélet

Szabó Jánost jelöli Márki-Zay Vásárhely polgármesterének

2022. február 16. 18:32 Közélet

Amennyiben az április harmadiki választás után parlamentbe kerülne Márki-Zay Péter, akkor Szabó Jánost ültetné Hódmezővásárhely polgármesteri székébe. Erről a baloldal miniszterelnök-jelöltje a Partizán című műsorban nyilatkozott. Márki-Zay szerint Szabó alpolgármesterként már bizonyított.

Ezzel összefüggésben a Promenád24 feleleveníti: Szabó János Márki-Zay Péter támogatójaként tűnt fel még a 2018-as időközi választás előtt. Tavaly januártól mintegy fél éven át városházi tanácsadó lett, majd júniusban külsős alpolgármesterré lépett elő, milliós fizetéssel.

A portál hozzáteszi, Szabó eddig bármihez nyúlt, abból csak baj lett, hiszen a helyi buszközlekedés és a közétkeztetés privatizálásában is fontos szerepet játszott, mindemellett megkérdőjelezhető üzleteket kötött a város pénzén. Ilyen például az ipari parkban egy 250 méteres útszakasz 118 millió forintos felújítása, vagy a Szent Antal utca karácsony előtti szétverése.

A Promenád24 azt is megjegyzi: Szabó János a januári vagyonnyilatkozatából kifelejtette a milliós városházi fizetését, és csak utólag írta be azt.

Fotó: Promenád24


next 5

A mi világunk

Hírek