Hírek / Kultúra

Szalonna is kerül az idei nyár legkülönlegesebb fagyijába

2023. július 1. 07:00 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

A hagyományos fagylaltízek mellett egyre több cukrászda készít vendégcsalogató újdonságokat. Az idei szezon egyik ínyencségét, a túrós csusza fagyit a Duna Nyár 23 című magazinműsorában mutatták be.
 
A sztárvendégek, turisztikai ajánlók mellett idén is kulináris témákkal várja nézőit hétfőtől szombatig a Duna közkedvelt nyári magazinműsora. A Nyár 23 legutóbbi adásában édes élvezetekre csábították a nézőket: 2023 legújabb fagylaltíz trendjeit mutatták be a nézőknek.
 
A nyár legnépszerűbb desszertjét sokféle ízben kínálják a cukrászdák, a klasszikus felhozatal, mint például a vanília, csokoládé vagy eper mellett manapság egyre bátrabb ízkombinációkkal kápráztatják el a vendégeket. Damniczki Balázs élelmiszermérnök a szezon újdonságairól mesélt a Duna nyári műsorában.
 
„Az idei különlegességünk a túrós csusza fagyi, ami tulajdonképpen szinte ugyanolyan alapanyagokból készül, mint a népszerű magyar fogás. Van egy túróalap, amibe vanília és citromhéj helyett sót rakunk. Főzünk hozzá egy adag fodros kockatésztát, és pirított baconszalonnával megszórjuk a tetejét” – magyarázta a Nyár 23 adásában a szakember, aki kóstolót is adott a műsorvezetőknek, Somossy Barbarának és Forró Bencének.
 
A cukrászda vezetője hozzátette, a fagylaltízt eredetileg egy vicc ihlette, és bár megosztó, sokan kipróbálták már, és rajongói is akadnak.
 
„A cukrászdában természetesen nem váltotta ki a hagyományos ízeket, de a kísérletező kedvűek gyakran választják a másik érdekesség, a tejföl ízű fagyink mellett” – jegyezte meg Damniczki Balázs, aki az Év fagylajtja versenyen már számos díjat elnyert készítményeivel. Az ízfejlesztés folyamatos feladatuk, de azt megígérte a nézőknek, hogy olyan extrém ételeket, mint amilyen például a pacalpörkölt, biztosan nem próbálna meg fagylaltba önteni.
 
Forrás és kép: hirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek