Hírek / Közélet

Számon kérték a katonákat

2018. november 14. 09:46 Közélet | Szerző: CzabarkaJanos

 A tizenegy hetes kiképzés felénél, az első ciklus végén tart az alapkiképzés az újonc szentesi katonáknál.

Az egészségügyi és fizikai alkalmassági vizsgálat után októberben kezdődött a századnyi újonc katona alapfelkészítése Szentesen. A katonák a tizenegy héten át tartó kiképzés alatt megismerik a katonai szolgálat és életrend normáit, az általános katonai ismereteket, valamint a fegyveres harc alapfeladatait. Emellett fejlesztik fizikai állóképességüket, amivel felkészítik őket a szakalapozó és szakkiképzések végrehajtására.

A kiképzés első ciklusában, az első öt hét alatt fegyelemre és a katonai szabályok megismerésére, megértésére irányuló, alapozó elméleti és gyakorlati ismereteket nyújtó és a testi, valamint a fizikai képességeket személyre szabottan fejlesztő képzés folyik.

A ciklus végi számonkérésen a katonák először írásbeli vizsgát tettek szabályzatismeretből, állampolgári és honvédelmi ismeretekből, jogi ismeretekből, általános harcászati és lőelméletből, valamint műszaki, vegyvédelmi, egészségügyi, térképészeti és nem háborús műveletből. A vizsga második felében gyakorlati feladatokat kellett végrehajtani.

forrás: delmagyar.hu


next 5

A mi világunk

Hírek