Hírek / Közélet

Székkel támadt a medvére a kilencvenéves néni

Június 20. 06:45 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Medve támadt egy kilencven éves tenessee-i nyugdíjasra a napokban a hátsó verandáján. A helyi tisztviselők elmondása alapján, egy héten belül ez már a második medvetámadás a térségben.
 
Altha Williams-t kórházba kellett szállítani, miután egy fekete medve – aki három kölykével volt az idős hölgy udvarán– megtámadta a tenessee állambeli Sevierville-i otthonának verandáján – adta hírül a The New York Post. 
 
A 90 éves hölgy elmondása alapján hátsó kertjében pihent egy kerti széken, amikor egyszer csak rátámadt az állat. Williams szerint nem volt ott 2-3 percnél tovább, azonban a medve meghallhatta őt, és kölykeit védve megtámadta.

 

 

„Egyszerűen csak rám támadt” – mondta Williams, hozzátéve, hogy a medve „arca ijesztően közel volt az övéhez”.
 
Williams, aki a Great Smoky Mountains Nemzeti Park közelében él elmondta, hogy a kerti székével próbálta elüldözni a medvét. Az idős nő szerencsére nem szenvedett komolyabb sérüléseket, azonban a karján keletkezett sebek miatt kórházba kellett szállítani.
 
Mivel a medve emberre támadt, a Tennessee Wildlife Resource Agency munkatársainak el kellett altatnia az állatot. A szervezet az anyamedve három kölykét továbbra is figyeli.
 
A nyugdíjas elmesélte, korábban már volt arra precedens, hogy látott medvéket a környékén, ám azok mindig megijedtek és elmenekültek. A hatóságok elmondása alapján, egy héten belül már ez volt a második medvetámadás a környéken.
 
Forrás: hirado.hu
Kép:infostart.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner