Hírek / Közélet

Szentesi fodrászezüst a nemzetközi versenyen

2018. december 15. 10:20 Közélet | Szerző: CzabarkaJanos

 Rutinosabb versenyzők előtt szerezte meg a második helyet a Hungarian Open Europe Cup fodrászversenyén Nagy Dominika. A Zsoldosban tanuló derekegyházi lány mindene a fodrászat, a mesterképzés után saját szalont nyitna.

udapesten, a New York Palace-ban rendezte meg a Magyar Országos Szakmai Ipartestület a Hungarian Open Europe Cup szépségipari eseményét, ahol a szakma legjobbjai mérték össze tudásukat. A fodrászok nemzetközi versenyére tizennyolc országból érkeztek versenyzők, akik tizenkét kategóriában mutathatták meg képességeiket.

Nagy Dominika, a HSZC szentesi Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakiskola 10. osztályos diákja a tanulók között a tradicionális menyasszonyi konty elkészítésében a második helyen végzett.

– Azért is különösen értékes ez a második hely, mert nálunk a négyéves szakgimnáziumi szépészeti képzésben szakmai elméleti és alapozó gyakorlati képzést kapnak, majd érettségi után következik a fodrászképzés. Dominikának olyan frizurát kellett elkészíteni a versenyen, amit az iskolában még nem is tanult. – magyarázta Medgyesi Arnoldné, a fodrász szakmai tárgyak oktatója.

A tizedikes diáklány szabadidejében és hétvégenként járt gyakorolni mesteréhez Szegedre, hogy felvehesse a versenyt a nála idősebb, képzettebb versenyzőkkel. – A verseny előtt hét közben két-három napot, hétvégenként pedig minden vasárnapot Szegeden töltöttem Kormány Etánál, a világbajnoki ezüstérmes mesterfodrásznál. Nagyon sokat köszönhetek neki – mesélt a felkészüléséről Nagy Dominika.

A tizenhat éves tanuló nagyon eltökélt. A derekegyházi lány lapunknak elmondta, tanul és gyakorol tovább, jövőre pedig szeretné megnyerni a versenyt. Két év múlva érettségizik, majd szeretné elvégezni a mesterfodrász képzést is, az álma pedig az, hogy saját szalont nyisson.

forrás: delmagyar.hu


next 5

A mi világunk

Hírek