Hírek / Közélet

Szerda délelőttig meghosszabbították a népszámlálási kérdőív online kitöltési határidejét

2022. október 18. 06:45 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

A vártnál is jóval többen hagyták a népszámlálási kérdőív online kitöltését az utolsó napokra, a nagy érdeklődésre tekintettel szerda 10 óráig meghosszabbítják a népszámlálás online adatszolgáltatási időszakát – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) vasárnap este az MTI-vel.
 
A KSH közleménye szerint a kérdőíveket eredetileg vasárnap éjfélig lehetett önállóan, az interneten kitölteni a postán megkapott, 12 jegyű belépési kód megadásával. A nagy érdeklődés miatt azonban a KSH úgy döntött, meghosszabbítja az online adatszolgáltatási időszakot.
 
Az internetes kitöltés továbbra is a legegyszerűbb, leggyorsabb és legkényelmesebb módja a válaszadásnak. A kérdőívkitöltés számítógépen, illetve bármilyen internetkapcsolattal rendelkező mobileszközön lehetséges – írták.
 
A KSH felhívta a figyelmet arra, hogy akik nem rendelkeznek internethozzáféréssel, térítésmentesen használhatják a közkönyvtárak számítógépeit, valamint a Digitális jólét program pontjain is ki lehet tölteni online a kérdőíveket.
 
Az online kitöltés kapcsán felmerülő kérdésekre a www.nepszamlalas2022.hu oldal Gyakran Ismételt Kérdések aloldalán kaphatnak választ az érdeklődők, illetve rendelkezésre áll a népszámlálás ügyfélszolgálata, ahol telefonon az ingyenesen hívható zöld számon (+36-80-080-143) kérhetnek tájékoztatást – olvasható a KSH közleményében.
 
Forrás: MTI
Kép: nepszamlalas2022.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner