Hírek / Közélet

Szijjártó Péter: Halált okozó fegyverek szállítása Magyarországon keresztül nem fog megtörténni

Március 1. 06:30 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

A külügyminiszter közösségi oldalán számolt be az ukrajnai események kapcsán kialakult helyzetről.
 
Szijjártó Péter Koszovóból jelentkezett be, közösségi oldalán közvetített nyilatkozatában beszélt arról, hogy sajnos egy olyan háború zajlik, amit a magyar emberek nem akartak és nem akarnak. Békét szeretnénk az egész régióban – hangsúlyozta a miniszter.
 
Koszovóra kitérve közölte, hogy magyar csapatok is részt vesznek az ottani béke fenntartásában. Mivel a szomszédunkban háború zajlik, ezért egyre fontosabb a nyugat-balkáni stabilitás fenntartása.
 
Kötelességünk, hogy biztosítsuk, hogy Magyarország nem vesz részt a szomszédságunkban zajló háborúban.
 
Magyarország hozzájárult ahhoz, hogy az európai békekeretet aktiválják, de azt is egyértelművé tettük, hogy nem küldünk csapatokat és fegyvereket Ukrajnába, mert nem szeretnénk bevonódni a háborúba.
 
Ma újabb döntést hoztunk. Halált okozó fegyverek szállítása Magyarországon keresztül nem fog megtörténni – szögezte le Szijjártó Péter. A döntés oka az, hogy ezek a szállítmányok erőszakos katonai akciók célpontjává válhatnak, és még egyszer hangsúlyozni szeretném, hogy biztosítanunk kell Magyarország és a magyar emberek biztonságát, és biztosítanunk kell azt, hogy nem vonódunk be a háborúba.
 
Szijjártó Péter hozzátette, hogy mindenközben Magyarország legnagyobb humanitárius akcióját hajtja végre, élelmiszert és egyéb segélycsomagokat biztosítunk a háború sújtotta embereknek. Ma mindenki tisztában van azzal, hogy a legnagyobb érték a béke, és mindent meg kell tennünk ennek fenntartása érdekében. Garantálnunk kell a magyar emberek biztonságát. Magyarország továbbra is ezt az álláspontot vallja a Nyugat-Balkán tekintetében is.
 
Forrás: hirado.hu
Kép: facebook.com/szijjarto.peter.official


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner