Hírek / Közélet

Szijjártó Péter: Márki-Zay Péter Magyarország legháborúpártibb politikusa!

Május 14. 16:34 Közélet | Szerző: Megyeri József

Magyarország legháborúpártibb politikusa indul Hódmezővásárhelyen a polgármesterségért Márki-Zay Péter személyében – jelentette ki Szijjártó Péter kedden sajtótájékoztatón, miután Grezsa Istvánnal, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjével egyeztetett a párt helyi irodájában. A külgazdasági és külügyminiszter elmondta: ha a békepárti Grezsa István nyer június 9-én, a kormánnyal együttműködve munkahelyteremtő beruházások érkezhetnek Vásárhelyre.

„Június 9. egy különleges nap lesz Magyarországon, mert korábban még soha nem választottak egy napon európai parlamenti és önkormányzati képviselőket. Ugyanakkor a választás Vásárhelyen lesz a legkülönlegesebb, ugyanis Magyarország legháborúpártibb polgármestere itt indul a polgármesteri tisztségért” – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter hozzátette: ha Márki-Zay Péter két évvel ezelőtt, 2022-ben megnyerte volna a parlamenti választást, akkor az ország ma nyakig benne lenne az Ukrajnában zajló fegyveres harcokban. „Márki-Zay az elmúlt években minden erejét, idejét arra szánta, hogy a kormánnyal szemben harcoljon, neki nem fontos a város fejlődése” – emlékeztetett a politikus.

Szijjártó Péter felhívta a figyelmet: a kormánynak ennél van egy jobb megoldása, egy békepárti polgármesterjelöltje, aki legfontosabb feladatának Vásárhely fejlesztését, fejlődését tartja. „Grezsa István már bizonyított a kormányzati munkában, ráadásul egy nagyon nehéz területen, a kárpátaljai magyar közösség érdekében kellett folyamatosan eljárnia. Ez az egyik legnehezebb kormányzati feladat volt az elmúlt években” – emelte ki a miniszter.

„Ha Grezsa István megnyeri a polgármester-választást, akkor a kormánnyal együttműködve végre megnyílik a lehetőség arra, hogy Vásárhelyre is munkahelyteremtő beruházások érkezzenek. Győzelme esetén megindulhat a fejlődés és több forrás juthat olyan korábbi célokra, mint az utak, járdák és kerékpárutak építése, a gimnáziumok felújítása, az ipari park bővítése, vagy éppen naperőmű park építése a város szomszédságában” – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Grezsa István arról beszélt: egy megyei jogú város nem lehet haragban a mindenkori kormánnyal, márpedig az elmúlt hat évben a városvezetés folyamatosan gyalázta az ország vezetését. A polgármesterjelölt szerint ezért is kell gyökeres változás a városban június 9-én. „A kormány támogatása nélkül nincs esélyünk arra, hogy megfordítsuk azt a katasztrofális demográfiai folyamatot, ami a városban zajlik, hiszen a hasonló méretű településekhez képest itt több mint kétszeres a fogyás minden korosztályban” – fejtette ki Grezsa István.

A politikus hozzátette: Vásárhely ezen nem képes továbblépni, ha legalább kettő közepes méretű, lehetőleg a legmagasabb technológiai színvonalú high-tech üzemet nem tud idehozni. „A Szeged mellett most zajló történelmi léptékű gazdaságfejlesztési program esélyt ad arra, hogy minőségben és mennyiségben egyaránt erősödjünk. Mindent meg kell tennünk, hogy ezt elérjük, ez is a választás tétje” – mutatott rá Grezsa István.


next 5

A mi világunk

Hírek