Hírek / Közélet

Szijjártó Péter: Románia és Magyarország sokat segíthet egymásnak

2022. június 3. 06:30 Közélet | Szerző: Dudás Róbert

Az energetika kifejezetten az a terület, ahol nincs helye az ideológiai megközelítéseknek, hiszen országaink energiabiztonsága a tét – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszer közösségi oldalán a román energiaügyi miniszterrel folytatott tárgyalása után. Szijjártó Péter reményét fejezte ki annak kapcsán, hogy belátható időn belül lehetővé válik a románok fekete-tengeri földgázmezőinek kitermelése.

Virgil Daniel Popescu már régi barátom. Sokat dolgoztunk azért, hogy a román-magyar együttműködést a józan ész szelleme hassa át – hangsúlyozta Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy az energetika kifejezetten az a terület, ahol nincs helye az ideológiai megközelítéseknek, hiszen országaink energiabiztonsága a tét.

Szijjártó Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy Románia és Magyarország szomszédokként sokat segíthetnek egymásnak ebben a tekintetben.

Továbbá annak a reménynek adott hangot, hogy a tulajdonosváltás és a megváltozott jogi körülmények nyomán belátható időn belül lehetővé válik a románok fekete-tengeri földgázmezőinek kitermelése. Ami nagymértékben hozzájárulhatna Magyarország és a térség energiabiztonságához.


Forrás: MTI, hirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner