Hírek / Sport

Szívmelengető üzenettel engedte el pilótáját a McLaren a rivális Ferrarihoz

2020. december 25. 08:30 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

Kedves videóüzenettel engedte útjára a McLaren csapata spanyol versenyzőjét, Carlos Sainzot a Ferrarihoz. Az angol gárda szerelői és csapatfőnöke olaszul kívántak boldog karácsonyt Formula 1-es riválisuknak.
 
Az üzenet apropóját az adta, hogy Carlos Sainz Junior – a kétszeres ralivilágbajnok fia – két év után elhagyja a wokingi gárdát, és a Ferrarinál folytatja pályafutását Sebastian Vettel helyén.
 
Az angliai Wokingban székelő csapat „barátainknak a Ferrari istállónál és a híres tifosinak”, azaz az olasz Ferrari-szurkolóknak címezte üzenetét.
 
„Ti voltatok és vagytok az egyik legrégebbi riválisaink. Tiszteljük a történelmeteket és a hagyományaitokat, akárcsak a sajátjainkat. Minden csatát élveztünk a „vörösök” ellen.”
 
„A McLaren és a Ferrari olyan, mint két ellentétes pólus, amelyek vonzzák egymást. Egyszerre vagytok az ellenfeleink és a barátaink, és tiszteljük a Scuderiát és a tifosókat. Tehát amikor elérkezik a jóakarat ideje, ajándékot küldünk nektek” – utaltak Sainzra, aki múlt pénteken már meg is tartotta az első üléspróbáját Maranellóban.
„Két évig vigyáztunk rá, gondoskodtunk róla és segítettük a fejlődésben. Mostantól ez a ti feladatotok. Vigyázzatok rá úgy, ahogy mi tettük! Viszlát jövőre a pályán. Ciao és boldog karácsonyt!” – zárta az üzenetet Zak Brown, a McLaren csapatfőnöke.
 
Sainzot meglepetésként érte a videóüzenet, a spanyol meghatottan köszönte meg a gesztust a Twitteren.
 
„Köszönjük szépen ezt a csodálatos ajándékot. Ne aggódjatok, Carlos jó kezekben lesz nálunk! Találkozunk a következő szezonban!” – válaszolta a Ferrari a közösségi médiában.

 

 

Sainz csapattársa jövőre a monacói Charles Leclerc lesz a Ferrarinál, míg Lando Norris mellé az ausztrál Daniel Ricciardo érkezik a McLarenhez.

Forrás és kép: hirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek