Hírek / Sport

Szoboszlai sportszerű szurkolást kér, Rossi szerint a németek ellen lehet a legnehezebb dolga a magyar válogatottnak

Június 11. 06:40 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Ma, szombaton 20.45-től folytatja Nemzetek Ligája-túlélőtúráját a magyar válogatott, amely az Anglia elleni győzelemmel bizonyította, hogy a zord ellenfelekkel szemben is talpon marad. A harmadik játéknapon Németország érkezik a várhatóan telt házas Puskás Arénába, a találkozó előtt pedig az angolok ellen győztes gólt szerző Szoboszlai Dominik, valamint Marco Rossi szövetségi kapitány mondta el gondolatait.
 
„Ők vannak a legjobb formában. Ezt nem azért mondom, mert velük találkozunk szombaton. Most lesz a legnehezebb dolgunk, hogy saját játékunkat érvényesítsük” – jelentette ki Marco Rossi, aki arról számolt be a pénteki sajtótájékoztatóján, hogy Sallai Roland kisebb problémával küzd.
 
Az 57 éves tréner az MTI érdeklődésére kifejtette, hogy a három támadót a legnehezebb helyettesítenie ebben a sorozatterhelésben, ráadásul akik szóba jöhetnének, azok közül a koronavírusból felépülő Gazdag Dániel, aki emiatt nyolc-kilenc napot nem edzett, még nincs olyan szinten, hogy jelentős mennyiségű játékpercet töltsön a pályán, illetve az U21-es válogatottól érkezett Schön Szabolcs sincs a legjobb állapotban. Rossi azt azért hangsúlyozta, hogy a többiek is jó úton járnak, mert nagyon törekszenek és odafigyelnek különösen a taktikai utasításokra, azonban ez egy hosszú folyamat.
 
„Amióta kapitány vagyok, az Anglia elleni volt a legjobb teljesítményünk. Olaszországban több hiba becsúszott, márpedig ilyen riválisok ellen a legkisebbért is drága árat lehet fizetni. Összességében elégedett vagyok a csapattal, mert a játékosok nem engedtek teret az ellenfeleknek, követték a taktikai utasításokat. Csak így lehet felvenni a versenyt ezekkel az együttesekkel” – értékelte az eddigi két Nemezetek Ligája-találkozót Rossi, aki viccesen megjegyezte, örülne, ha meg lehetne cserélni a két eredményt.
 
Szoboszlai Dominik szerint a csapat fizikálisan jó állapotban van ahhoz képest, hogy négy nap alatt két meccset játszott.
 
„Nem vagyok izgulós típus, mindhárom válogatott ugyanazt a színvonalat képviseli, de a németeknél szerepel jelenlegi és korábbi csapattársam, többek között a legjobb futballista barátom, Karim Adeyemi, ezért nekem picit más lesz ez az összecsapás” – fogalmazott az RB Leipzig támadója. A 21 éves játékos kifejezetten örül, hogy olyan teljesítményt tudott nyújtani, amivel megfogalmazása szerint “a főnök” elégedett volt. Úgy érzi, meg tudta ugrani a lécet, hogy támadás mellett a védekezésből is kivegye a részét.
 
„Minden percet élvezek a srácokkal, ezért is tudok ilyen teljesítményt nyújtani. Imádok itt lenni” – mondta Szoboszlai. – “Annyit fejlődött ez a válogatott, hogy az olaszoktól elszenvedett 2-1-es vereség után mindenki búslakodott. Korábban ilyen szoros vereség jó eredménynek számított volna.”
 
Szoboszlai az Anglia ellen harmincezer gyermek előtt szerzett győztes gólt, ami fantasztikus élmény volt számára, de elmondása szerint telt ház előtt játszani összehasonlíthatatlanul nagyobb erőt ad, így ezúttal arra kéri a magyar szurkolókat, tartsák be a lelátói előírásokat.
 
„Örülök, hogy végre telt ház előtt játszunk, azt szeretnénk, ha a későbbi hazai mérkőzéseken is szurkolókkal teli stadionban szerepelhetnénk. A korábbi büntetések miatt minden apró lelátói sportszerűtlenség nehéz helyzetbe hozhat bennünket” – mondta a fiatal középpályás.
 
Marco Rossi keretébe három új játékos is csatlakozott az Anglia és Olaszország elleni meccsekhez képest, hiszen Gazdag Dániel negatív koronavírusteszt után hazatérhetett, a korosztályos Eb-selejtezők befejezését követően pedig Schön Szabolcs és Kerkez Milos is az U21-esektől került fel a felnőttválogatotthoz.
 
A Magyarország–Németország Nemzetek Ligája-mérkőzést ma, szombaton 20.45-től az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.
 
 
Fotó: MTI/Kovács Tamás
Forrás: MTI, m4sport.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner