Hírek / Közélet

Szociális dolgozókat tüntettek ki Vásárhelyen

2022. november 17. 10:03 Közélet

Kitüntettek két szociális munkást a csütörtöki vásárhelyi közgyűlésen a szociális munka napja alkalmából. Jesenszkiné Tolnai Tímea, a hajléktalanszálló szociális gondozó és ápolója, valamint Kovács Pálné Kútvölgyi Ildikó, a Kagylóhéj Család és Gyermekjóléti Szolgálat családsegítője Hódmezővásárhely Szociális Ügyének Szolgálatáért elismerést vehetett át.

Márki-Zay Péter polgármester elmondta, a város minden évben kifejezi háláját az ezen a területen dolgozóknak. Hozzátette: a most kitüntetettek egész életüket a sokszor hálátlan és nehéz döntésekkel járó szociális szolgálatnak szentelték.

Jesenszkiné Tolnai Tímea:

1990-ben érettségizett a Frankel Leó Közgazdasági Szakközép Iskolában. 2005. januárjától a Hódmezővásárhelyi Kistérségi Társulás Kapcsolatközpontjának Gondozási Központjának munkatársa lett. A Gondozási Központ 2011. július 01-től egyházi fenntartásba került, létrejött a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató, ahol Jesenszkiné Tolnai Tímea továbbra is ugyanazt a munkát végzi, mint előtte, de még nagyobb lelkesedéssel. A szociális étkeztetéssel kapcsolatos feladatokat rendkívül nagy precizitással és szaktudással látja el. Feladatainak ellátása során megbízható, szorgalma példás. Kollégái munkáját segíti, a munkafolyamatok könnyítésében partner. Időközben tovább képezte magát, megszerezte a szociális ápoló és gondozó képesítést, és az ott elsajátított ismereteket a napi munkája során hasznosítja. A szociális étkeztetést Hódmezővásárhelyen, évente, több mint 300 személy veszi igénybe, akik mindegyikével, illetve egyrészük hozzátartozóival is, személyesen vagy telefonon folyamatos kapcsolatot tart, ami nem egyszerű feladat.

Kovács Pálné Kútvölgyi Ildikó:

Kovács Pálné Kútvölgyi Ildikó 2007. október 1-től dolgozik a HTKT Kapcsolat Központ intézményében. Ezen belül több munkakörben mutathatta meg rátermettségét: csecsemő- és kisgyermeknevelőként a Hóvirág utcai Bölcsődében, illetve a Szivárvány Otthonban szabadidő szervezőként tevékenykedett. 2010 márciusától a Kagylóhéj Család- és Gyermekjóléti Szolgálat intézményében családsegítőként folytat szakmai munkát.

Szakmája és munkája iránt mindenhol elkötelezettséget és alázatot érez, mely töretlenül jelen van mindennapjaiban.

Munkáját mindig pontosság, precizitás, nagy teherbírás jellemezni. Értő figyelemmel, empátiával, határozottsággal, korrekt eljárással és nagy szaktudással fordul az ügyfelekhez, és segíti őket a gyermekvédelmi eljárás során.

Szociális érzékenységét mutatja, hogy kezdeményezésére és tényleges szakmai munkájával kapcsolódott be a helyi élelmiszermentésbe intézményünk 2014-ben. A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel való közös munkát oly mértékben megalapozta, mely hosszú távú együttműködést hozott, és erős keretként van jelen napjainkban is. Az élelmiszeradományozást, mint segítő tevékenységet, és mint új szolgáltatás bevezetését az intézményben ő valósította meg. Szívügyének tekinti a mai napig a családok ilyen irányú megtámogatását, segítését.

Tenni akarását, a rászorulók iránti elkötelezettségét mutatja továbbá, hogy a hódmezővásárhelyi Katolikus Karitász Csoport vezetőjeként, karitatív munkájával nagymértékben hozzájárul a nehezebb életkörülmények között élők megsegítésében.

Társintézményekkel, egyéb civil szerveződésekkel jó kapcsolatot ápol, szaktudására, tapasztalatára, segítőkészségére mindig számíthatnak.    

Szakmai fejlődését fontosnak érzi, így 2017-ben szakvizsgát tett, és egyéb képzésen is folyamatosan részt vesz. Jogszabályok ismeretében naprakész, a módszertani ajánlások és protokollok ismeretében is alapos és stabil tudást tud magáénak.

Fiatal, kezdő kollégák, főiskolai hallgatók mentorálását szívesen vállalja, ezáltal az évek alatt összegyűjtött nagy, sokrétű tapasztalatát átadva segíti a pályára készülőket és elindulókat.

Közvetlen kollégáival jó munkakapcsolatot ápol, akár csapatban, akár egyénileg is teljes összhangban tud együttműködni.

Áldozatos hozzáállása mindannyiunk számára példaértékű és követendő.

Fotók: Facebook/Hódmezővásárhely Város Gyorshír Szolgálata


next 5

A mi világunk

Hírek