Hírek / Sport

Szuperliga: pénteken kizárhatják a BL-ből a Real Madridot, a Chelsea-t és a Man Cityt

2021. április 20. 07:00 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Jesper Möller, a dán szövetség elnöke, illetve az Európai Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottságának tagja megerősítette, hogy azok a csapatok, amelyek a Európai Szuperligában érdekeltek és még versenyben vannak a Bajnokok Ligájában, péntekig a kizárás sorsára juthatnak a legrangosabb kluboknak szóló kontinensviadalon.

Bombaként robbant a hír az Európai Szuperliga alapításáról, amelyhez 12 európai nagy csapat csatlakozott. Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség elnöke keményen lépett fel a kezdeményezéssel szemben és komoly szankciókat ígért, de a kontinens labdarúgásának illusztris tagjait is megdöbbentette a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez által megálmodott elitliga életre keltése.

A húszcsapatos sorozatnak 15 állandó résztvevője lenne, további öt együttes pedig az előző szezon eredményei alapján csatlakozhatna. A mérkőzéseket hétköznap rendeznék, így a résztvevő klubok ugyanúgy szerepelnének a nemzeti bajnokságokban. A tervek szerint jövő augusztusban két tízcsapatos csoportban kezdődnének a küzdelmek, minden gárda kétszer – otthon és idegenben – találkozna valamennyi riválisával, az első három egyenesen a negyeddöntőbe jutna, míg a negyedik és ötödik helyezettek egymással küzdenének meg a fennmaradó két helyért. Onnantól oda-visszavágós alapon folytatódna a sorozat, majd május végén semleges helyszínen tartanák a döntőt.

A várható büntetéseket érintve Jesper Möller a dán DR Sportnak nyilatkozott arról, hogy a szakadár csoportosulás tagjait, akik a zajló Bajnokok Ligájában még versenyben vannak, hamarosan kizárhatják.

„(A Real Madridot, a Cheslea-t és a Manchester Cityt) kizárjuk, azt gondolom, hogy ez már pénteken megtörténik. Aztán meglátjuk, hogy fogjuk befejezni a Bajnokok Ligáját” – nyilatkozta Möller.

Ceferin kemény szavaira reagálva, miszerint minden lehetséges eszköszt bevet az alapító tagok büntetésére, a dán elnök ezt mondta:

“Egy rendkívüli végrehajtó bizottsági ülést kell szerveznünk pénteken. Arra számítok, hogy a 12 klubot kihajítják.”

Az UEFA Bajnokok Ligája 2020–2021-es kiírása az elődöntőbe jutás szakaszában tart, az első mérkőzéseket április 27-én, kedden rendezik. Jelenállás szerint a Chelsea a Real Madriddal játszik, a PSG pedig a Manchester Cityvel. Amennyiben a három szakadárklubokat kizárják, akkor felmerül a kérdés, hogy az UEFA miként kezeli a BL folytatását. A nyolc közé jutásért a Real Madrid a szintén szakadár Liverpoolt ejtette ki, Manchester City és a Chelsea pedig a Borussia Dortmundot és a Portót győzte le, amely klubok elutasították a Szuperliga kezdeményezését.

A női Bajnokok Ligáját is érinti a Szuperliga alapítása, hiszen a Chelsea és a Barcelona még versenyben van.

 

Forrás: m4sport.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner