Hírek / Közélet

Tábori kihelyezési hét a 62. lövészzászlóaljnál

2022. augusztus 24. 06:45 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi 62. lövészzászlóalj kijelölt százada egyhetes tábori kihelyezési hét keretében rajösszekovácsoláson és harcászati felmérő foglalkozáson vett részt Dóc és Sándorfalva térségében.
 
A gyakorlótéren történő kiképzések több évre visszanyúló hagyományként vannak jelen a 62. lövészzászlóalj életében. A célkitűzés szerint az állomány begyakorolta a harc, a harctámogatás, a harckiszolgáló támogatás, a parancsnoki munka (csapatvezetési eljárások – Troop Leading Procedures), valamint a harccal kapcsolatos tevékenységek feladatainak végrehajtását normál és bonyolult körülmények között.
 
A tábori elhelyezési körülmények kialakítása után az első nap délutánján a harcászati kiképzéshez kapcsolódó kiképzési ágak ismeretanyagainak komplex összefogásával megkezdődött a rajok állományának felkészítése. A rajok a szakaszparancsnokok és szakasz rangidős altisztek vezetésével gyakorolták a lövészraj tevékenységét körlet felderítés, menetbiztosítás, nyugvás, védelem majd támadás során.
 
A kialakított fiktív harcászati helyzet keretében a rajparancsnokok vezetésével az állomány ellenőrző-áteresztő pontot üzemeltetett, területfelderítést, járőrözési feladatot, védelmi terepszakasz berendezését és ott váltást hajtott végre. A feladatok során a döntnöki állomány nem várt események bejátszásával állította újabb kihívások elé a katonákat, melyet rövid értékelés követett, ami alapján a 62. lövészzászlóalj százada a maga elé kitűzött célokat elérte.
 
Az utolsó nap ébresztőjét követően a tábor bontása és az anyagok málházása után az egész hétre jellemző fegyelmezettséggel és motiváltsággal a katonák Algyőig 20 km-es menetgyakorlatot hajtottak végre. A kihelyezést követő rövid pihenő után a század állománya a Keleti Pajzs 2022 feladat keretében fog részt venni Magyarország határainak biztosításában.
 
Forrás és kép: bocskaidandar.hu


next 5

A mi világunk

Hírek