Hírek / Közélet

Tárgyalnak a Röszke-Horgos határátkelő bővítéséről

2021. augusztus 5. 11:30 Közélet | Szerző: Dudás Róbert

Pintér Attila a Vajdasági Rádió és Televíziónak adott nyilatkozatában beszélt arról, hogy a két ország képviselői közötti következő ülésnek egyik központi kérdése a határ kibővítése lesz.

A szerb-magyar határ nemcsak az európai unió, hanem a schengeni zóna külső határa is egyben – mondta Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete, kifejtve, hogy ezért is fontos ennek a határszakasznak az ellenőrzése, a hatékonyabb működés érdekében pedig mindkét fél esetében megvan az igény a határ bővítésére.

Pintér Attila emellett beszélt a Belgrád–Budapest-gyorsvasútról is, a tervek szerint ez a következő 4 évben valósulna meg. Ezzel pedig Magyarország és Szerbia logisztikai szempontból fontos kapocs lesz Nyugat-Európa és a Balkán között.

A nagykövet megemlítette a Szeged-Szabadka vasútvonal felújítását is, amelyet 2022-ben terveznek átadni, így a két várost mindössze 30-40 perces vonatút választja majd el egymástól. Emellett pedig tervben van a Szabadka-Baja vasútvonal felújítása is – tudta meg az RTV.

 

Forrás: RTV, delmagyar.hu


next 5

A mi világunk

Hírek