Hírek / Közélet

Tatár Zoltán rendőrségi feljelentést tett Márki-Zay és Joó Anikó nyilatkozatai miatt

2023. április 17. 11:39 Közélet

Hivatalos személy által elkövetett személyes adattal való visszaélés bűntettének gyanúja miatt tett rendőrségi feljelentést Tatár Zoltán, mert Márki-Zay Péter polgármester és Joó Anikó aljegyző a múlt héten – a város hivatalos oldalán megjelent tájékoztatás szerint – a polgármesteri hivatal munkaközössége előtt arról beszéltek: a volt jegyzőnek információbiztonsági incidens miatt kellett távoznia a hivatalból. 

Tatár Zoltán közösségi oldalán azt írta: ha a polgármester így folytatja, akkor az ellene indított perekből simán megél. A volt jegyző, Márki-Zay Péter korábbi bizalmasa a polgármesteri hivatal ellen már benyújtotta munkaügyi keresetét a Szegedi Törvényszékre. 15 havi illetményt, 12 millió 700 ezer forint átalány kártérítést kér a jogviszonya szerinte jogellenes megszüntetése miatt. Polgári perbe fogja emellett Márki-Zay Pétert is, aki rágalomhadjáratot indított ellene, Tatár szerint azért, hogy ellehetetlenítse őt a munkakeresésben.

Tatár Zoltán mindeközben a polgármester több eddig eltitkolt ügyét hozza napvilágra. Legutóbb elmondta, hogy Márki-Zay Péter befolyásolta a választások lebonyolításáért felelős testület munkáját, holott polgármesterként és jelöltként ehhez semmi joga nem volt.

Fotó: hódmezővásárhelyi önkormányzat 


next 5

A mi világunk

Hírek