Hírek / Egyéb/Archív

Tavasztól áll munkába az első kereskedelmi célú üvegház az űrben

Augusztus 17. 07:30 Egyéb/Archív | Szerző: Fazekas Gábor

Jövő tavasszal kezdi meg működését az első kereskedelmi célú üvegház az űrben – jelentette be kedden az amerikai Redwire űrinfrastruktúrával foglalkozó vállalat.
 
A Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS) kapcsolódó üvegház a Földön kívüli növénytermesztési kutatásokat és felfedező űrutazásokat támogatja majd. A projekt értékes ismereteket nyújthat a földi növénytermesztéssel foglalkozó tudósok számára, és jelentős fejlődést hozhat a teljes értékű növények űrbeli termesztésében.
 
Az üvegházban magokból nevelnek majd teljesen kifejlett növényeket.
 
Redwire projektje egyebek mellett az amerikai űrhivatal (NASA) Artemis küldetéseinek sikeréhez is hozzájárulhat – mutatott rá Dave Reed, a projekt vezetője.
 
Az Artemis program célja, hogy űrhajósokat küldjön a Holdra, és felállítson egy holdi kolóniát, amely később a Marsra vezető űrutazások előfutára lehet.
 
A Redwire üvegházprojektjének első ügyfele a vállalat tájékoztatása szerint a Dewey Scientific kereskedelmi mezőgazdasági technológiával foglalkozó cég lesz.
 
A vállalat korábban már létrehozott egy teljesen automatizált növénytermesztő rendszert a Nemzetközi Űrállomáson végzett kutatásokhoz.
 
Forrás: MTI
Kép: Forbes


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner