Hírek / Kultúra

Teltházzal indult a jubileumi metálfesztivál Belgiumban

Június 17. 07:30 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Teltházzal indult Európa legnagyobb hardrock- és metálfesztiválja, az idén 25. alkalommal megrendezett Graspop Metal Meeting a belgiumi Desselben.
 
A vasárnapig tartó monstre nemzetközi zenei találkozó helyszíne a Brüsszeltől 100 kilométerre északkeletre fekvő, alig tízezer lakosú kisváros melletti zöld, füves terület, ahol a hat színpadon négy nap alatt 141 rock- és metálzenekar ad koncertet, déltől hajnalig.
 
Az idén negyedszázados évfordulóját ünneplő Graspopon fellépő bandák közül több is járt már Magyarországon az elmúlt időszakban, vagy a közeljövőben látogat ide.
 
A csütörtöki nyitónapon lép fel a legendás brit metálzenekar, az Iron Maiden, amely legutóbb június 7-én adott teltházas koncertet a budapesti Groupama Arénában. Rajtuk kívül ma zenél még a Beartooth, a Mastodon és a Suicidal Tendencies is.
 
Pénteken a német Scorpions, az angol Whitesnake és Paradise Lost, valamint az amerikai Megadeth zenél a többtízezres közönségnek. Szombaton olyan halhatatlan rocklegendák lépnek színpadra, mint a Europe, a Saxon, a Judas Priest, a Korn, az Ugly Kid Joe, a Walls of Jericho és a Gary Moore Tribute Band.
 
A vasárnapi zárónap és a fesztivál egyik csúcspontja a 74 éves Alice Cooper koncertje lesz. Rajta kívül játszik még a budapesti Tüskecsarnokban négy évvel ezelőtt koncertező Offspring, a Budapest Parkban idén június 24-én fellépő The Deftones, a fővárosi Barba Negrában október 26-án koncertező Sepultura, valamint a rock egyik élő klasszikusa, az 54 évvel ezelőtt, 1968-ban Londonban alapított angol Deep Purple, amely utoljára 2019 decemberében lépett fel a magyar fővárosban, a Papp László Sportarénában.
 
Forrás: MTI
Kép: allevents.in


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner