Hírek / Kultúra

Terményhálaadó ünnepségre hivták Sipos Gazdát

2020. október 21. 10:00 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

A rendezvényről Sipos József a hivatalos facebook oldalára posztolta gondolatait:
 
Kedves Barátaim!
 
Megtisztelő meghívást és felkérést kaptam, Makó városa mellett található Bogárzóba, ahol egy megható ünnepen, az ünnepi szónok lehettem.
 
Lelket erősítő, csodálatos nap volt ez a bogárzói közösség életében. E lelkes közösség egy jelentős ünnepet ünnepelt, a csodálatosan megújult templomba, amely a bogárzói világ világító fáklyája.  Ahol szép összefogással, szívvel – lélekkel készültek az emberek, ünneplőbe öltöztették és elhozták, elhoztuk terményeinket hálaadásra.
 
Ez az ünnep, a terményáldás ünnepe egy nagy közösség formáló erő is volt, hiszen a természettel harmóniában élő, mezőgazdasággal foglalkozó ember számára az őszi betakarítás különösen fontos időszak volt mindig is. Ekkor takaríthatjuk be az egész éves fáradságos munkának a gyümölcseit. Ha az időjárással barátságban jó a termés, jöhet a hideg tél, a család, az állatok biztonságban lesznek. Lesz élelem, lesz tüzelő, meglesz minden ahhoz, hogy a gyermek és felnőtt szeretetben, vidámságban várja a tavasz érkezését.
Szívből köszönöm a szeretettel teljes meghívást, felkérést a Szervezőknek, a találkozást a sok jó emberrel, a sok mosolyt, kedvességet, beszélgetéseket és a finom falatokat! 
 
Gratulálok Mészárosné Bernadett és Családjának és Szilárd kedves Barátomnak és minden kedves embernek, aki megszervezte e szép ünnepet.
 
Együtt – Mindenkiért! 
 
Forrás: Sipos József
Kép: facebook


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner