Hírek / Sport

Tizenkét éve nem történt hasonló Lionel Messivel bajnoki mérkőzésen

Március 8. 06:45 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Több mint egy évtizedet kell visszatekinteni az időben, hogy olyan bajnoki mérkőzést találjunk, amelyen Lionel Messi egyszer sem próbálkozott kapura lövéssel, minden sorozatot figyelembe véve pedig egy Real Madrid elleni Király Kupa-találkozón fordult elő hasonló a hétszeres aranylabdással.

Az argentin klasszis a Paris Saint-Germain szombati 1–0-s Nice elleni veresége alkalmával nem kísérletezett kapura lövéssel. Ehhez hasonló legutóbb 12 évvel ezelőtt fordult elő az argentin támadóval: a 2009/2010-es bajnoki szezonban fejezett be úgy egy mérkőzést, hogy egyetlen egyszer sem lendítette lövésre a lábát – írja a Daily Mail Online.

A 34 éves hétszeres aranylabdás támadó minden sorozatot figyelembe véve három éve maradt lövés nélkül: legutóbb a 2019-es spanyol kupa elődöntőjében a Real Madrid ellen.

Az eredmény azt jelenti, hogy a PSG előnye a tabella élén 13 pontra csökkent, 27 mérkőzés után 62 pontnál tart a fővárosi csapat, míg a Nice ugyanennyi meccsen szerzett 49 ponttal feljött a Ligue 1 tabellájának második helyre.

A párizsiak gőzerővel készülnek a szerdai Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóra a Real Madrid ellen, de Kylian Mbappé játéka kérdéses, a PSG-nek a hazai pályán szerzett 1–0-s előnyét kellene megőriznie.

Messi a bajnokságban nem brillírozik, mióta elhagyta a Barcelonát, eddig kétszer talált be a Ligue 1-ben, de a BL-ben már ötször vette be az ellenfelek kapuját.

A Real Madrid – Paris Saint Germain Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóját szerdán 21:00-tól rendezik, a mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport.Forrás: m4sport.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner