Hírek / Közélet

Több ember meghalt az afganisztáni földrengés pénteki utórengésében

2022. június 24. 12:30 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Mérsékelt utórengés rázta meg pénteken a két nappal korábbi afganisztáni földrengés helyszínét, öten meghaltak – közölték helyi illetékesek.
 
A szerdai 6,1-es rengés után – az amerikai földtani intézet mérése szerint – most 4,3-as földmozgás sújtotta szinte ugyanazt a térséget, a pakisztáni határ közelében, nagyjából 160 kilométerre délkeletre Kabultól.
 
Mohammad Naszim Hakkáni, a katasztrófavédelemmel foglalkozó minisztérium szóvivője a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy a hatóságok külső segítséget remélnek a sérültek ápolásához, mert nem rendelkeznek elegendő egészségügyi felszereléssel és gyógyszerrel.
 
A szerdai rengésben, amely az évszázad egyik legsúlyosabbja volt a térségben, ezernél többen haltak meg, a sérültek száma meghaladta a kétezret. Több mint 10 ezer ház dőlt romba vagy károsodott súlyosan. A holttestek keresése a romok alatt még folytatódik, de pénteki közlés szerint túlélők után már nem kutatnak.
 
Több ország – köztük Japán, Dél-Korea, Tajvan, Egyesült Arab Emírségek – már jelezte, hogy segélyt küld a helyszínre, de eddig még csak a szomszédos Pakisztánból érkező szállítmányok lépték át a határt, illetve légi úton Indiából érkezett segély, amelyet nemzetközi humanitárius szervezetek kezelnek.
 
Forrás: MTI
Kép: hirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner